Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Teljesen megújul a magyar filmtámogatási rendszer

Teljesen megújul a magyar filmtámogatási rendszer: Magyar Nemzeti Filmalap néven alakul a magyar filmgyártást támogató közhasznú vállalat - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Andrew G. Vajna.
A nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos elmondta, hogy az új filmtámogatási és -gyártási rendszerben a pályázatok elbírálásakor a hangsúly a forgatókönyvekre kerül, és a projektekről öttagú szakértői bizottság dönt.

Mint az a sajtótájékoztatón elhangzott, idén 3-4, 2012-től évente 8-10 játékfilm támogatását tervezik. A tévéfilmek, kisjátékfilmek, dokumentumfilmek és animációs alkotások gyártása, támogatása terén pedig szoros együttműködést alakítanak ki a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal.

Olvasóink írták

  • 2. dodó 2011. május 03. 16:46
    „Gazdaság-bankszektor; ipar-építőipar; törvényhozás-ügyvédi kamara; termőföld-szállodaipar-ingatlanbefektetések; média- újságok, MTI, tv, rádió; őrzés-védés, In Kal Securiti......
    - Miért pont a filmszakma maradna ki?”
  • 1. bánki 2011. május 03. 13:18
    „Megszüntette P. Koltai Gábor filmproducer előzetes letartóztatását, és házi őrizetet rendelt el vele szemben a másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság.

    Tudjuk ! Nincs cigány bűnözés ! Bocs ez egy másik etnikum !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sukoró-ügy: Lázár körültekintő eljárásra kéri a mentelmi bizottságot Gyurcsánnyal szemben

Lázár János arra kérte a parlament mentelmi bizottságának fideszes tagjait, hogy a legnagyobb körültekintéssel járjanak el, Gyurcsány Ferenc mentelmi joga ügyében. Tovább olvasom