Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Telt házas előadások az ünnepi heteken

Félidejénél tart a Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozata. A szervezők tájékoztatása szerint telt házzal és nagy sikerrel tartották meg az eddigi előadásokat.
– Az időjárás is kegyeibe fogadott bennünket, eddig kellemes körülmények között tarthattuk meg a programjainkat – mondja elöljáróban Horváth Zoltánné, a Pro Kultúra Kht. kulturális igazgatója. – Az elmúlt hétvégi rendezvénysorozatunk volt a leglátogatottabb. A soproniak, valamint az ide látogatók igazán különleges programok közül választhattak. A Széchenyi téren zajlott a Kékfrankosok Éjszakája, a Fő téren dzsesszkoncert, míg a múzeumokban a Múzeumok Éjszakája várta az érdeklődőket. Javában tart a Kékfrankos Nyár, pincelátogatással, borkóstolással egybekötve. Összességében elmondhatjuk, az eddigi rendezvényeinken közel tízezren vettek részt. A már megtartott előadások mind telt házasak voltak, ám érdemes érdeklődni, ugyanis egyes darabokra még korlátozott számban kaphatók belépők.
Az ünnepi hetek a jövő hét végén, a VOLT Fesztivál zárásával egy időben ér véget. Ám a hátralévő időben is igazi különlegességeket láthat majd a közönség. Mint például a Barlangszínházban a Toscát, vagy a Nyári színház keretében az Imádok férjhez menni! című zenés vígjátékot. Vasárnap kerül megrendezésre a XII. Fúvószenekari Találkozó, valamint a templomokban folytatódnak a Régi Zenei Napok barokk zenei programjai.
Horváth Zoltánné szerint az ünnepi hetek nem csak a helybelieknek szól. Az utóbbi időben mind több turista időzíti úgy a nyaralását, hogy az június végére, július elejére essen. Idén az előzetes adatok szerint főként Ausztriából és Németországból érkeztek Sopronba vendégek.

Programok

Csütörtökön és pénteken este 9 órától a Zsákbamacska című zenés vígjátékot mutatják be a Petőfi Színházban. Csütörtökön este 8 órától a B.W. Pannonia M. Hotelben Alekszej Ljubimov fortepiano koncertjére kerül sor.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszótérfejlesztés

Babót. A babóti önkormányzat idei tervei között szerepel a település játszótereinek fejlesztése. A… Tovább olvasom