Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Téltemetővel indult a Győri Tavaszi Fesztivál

Eltemették a telet, bár az bosszúszomjasan kísértett még egy darabig Győrött pénteken, a tavaszi fesztivál nyitánya napján. A Széchenyi térről indult felvonulás a megyeháza előtt állt meg, ahol a fagyoskodó tömeg télikabátban nézte a zord évszak halálát.

 Kattintson a képekre >>

Csurák Erzsébet, a tavaszi fesztivál főszervezője elmondta, a huszonkilenc rendezvényből kilenc ingyenes, az igényes és évről évre látványosabb szórakozási lehetőségek többsége idén főként a tánc és a zene világához kapcsolódik. A fesztiváliroda igazgatója úgy véli, az ezzel párhuzamosan rendezett
Budapesti Tavaszi Fesztiválban kiváló lehetőségek rejlenek Győr számára is – nemcsak azért, mert a főváros anyagilag támogatja „kis testvérét", de azért is, mert az ott fellépő külföldiek közül többeket ide is meghívnak.

Külföldieket is várnak

Így például a repülőút költségét kipipálhatja a folyók városa. Csurák Erzsébet hangsúlyozza: a fesztivál szervezői elsősorban győri és Győr környéki látogatókra számítanak, de nem titkolt vágyuk, hogy a láthatatlan határokat minél kijjebb, legalább a megye határáig tolják. Sőt, külföldről – főleg Ausztriából és Szlovákiából – is várnak érdeklődőket a hétéves hagyományú fesztiválra.

Dühöngött a sárkány

A színes programsorozat egy már szokásos szertarással indult. A budapesti Bab Társulat óriásbábokkal jelenítette meg a tél könyörtelen

kivégzését. A már mindenki által gyűlölt hideget egy sárkány szimbolizálta, amely a Széchenyi téren dühöngött, ám azt, hogy elemében van, mindenütt érezhettük péntek délután.


Óriásbábok esküvője


A hős vitéz természetesen legyőzte végül a gonoszt, majd a koporsót a Baross úton át, hangos zenével, rivallással és lelkes embertömegtől kísérve átvitték a megyeháza elé.
Az utolsó állomásnál egy álesküvő köttetett két óriásbáb között, majd a tűzoltóság által kihelyezett homokon meggyújtották a koporsót, amely, ha csak egypár másodpercre is, de meleget csinált.

 A Tavaszi Fesztivál teljes programja >>


Kapcsolódó cikkek >>

A VII. Győri Tavaszi Fesztivál rendezői (2003-03-07) >>

Fesztivál és tavasz (2003-02-28) >>
KIÁLLÍTÁSOK A VII. GYŐRI TAVASZI FESZTIVÁLON (2003-02-28) >>


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számítógépes vírus ellenzi az iraki háborút

Az iraki háború ellen tiltakozik az a féreg, amely nem éppen etikus eszközöket… Tovább olvasom