Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Temetetlen halott: gyér érdeklődés kíséri

Nem kísérte túlzott érdeklődés a Nagy Imréről szóló nagyfilmjáték vetítésének első napját.

A Mészáros Márta rendezte „A temetetlen halott"-ra egyetlen jegyet sem vettek egész délután a győri Cinema Cityben. A nagyszabású Mészáros-filmet tegnap délután három, fél hat és este nyolc órai kezdéssel hirdették meg. Tegnap délután egyetlen jegyet sem vettek a filmre, kérdés, hogy ez a gyér reklámnak, s a hétköznap amúgy is megszokott pangásnak vagy csak egyszerűen az érdeklődés hiányának köszönhető-e. Hétfőtől csütörtökig amúgy is csak néhány száz jegy szokott elkelni naponta a tíz mozi összes filmjére, ám csütörötk délután öt óráig még csak alig hatvan jegyet adtak el.

Olyan nem volt a látogatók között, aki „A temetetlen halott"-ra lett volna kíváncsi. Azt természetesen a plaza vezetése sem várhatta, hogy a Mészáros-film különösen kapós lesz a fiatalság körében, hiszen a mozi ba járók kilencven százalékát a tizenhat és harminc év közötti korosztály teszi ki. A legnagyobb érdeklődés ezekben a napokban a „Már megint bérgyilkos a szomszédom" című vígjátékot kíséri.

Az „A temetetlen halott" hivata los bemutatóját ma tartják a sop roni Elitben, a győri plaza pedig főként az ünnepi héten számít nagyobb közönségre. A középis kolák ugyanis több száz fős cso portokat hoznak. Mint megtud tuk egyébként, a filmet a meghir detett időpontokban akkor is le vetítik, ha csak egyetlen ember vásárol belépőt.

Engyel Antal, a győri Lloyd mozi vezetője elmondta: mivel a plaza már korábban jelezte, hogy készül a Mészáros-produkció ve títésére, a belvárosi mozi már nem is vette meg a kópiát. – Mi is készültünk ötvenhatra, de úgy gondoltuk, erre a filmre – sajnos – nincs akkora érdeklődés, hogy a plaza után még mi is mű sorra tűzzük – tájékoztat Engyel Antal. L. B. Fotó: Szük Ödön A győri plaza főként az ünnepi héten számít nagyobb közönségre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliós írószerek

Többmillió forintos töltőtollakat tekinthetnek meg és próbálhatnak ki az érdeklődők november 4. és… Tovább olvasom