Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

Tenyérnyi vakolatdarabok hullottak le a Petőfi Színház párkányáról

A soproni Petőfi Színház tetőzete „kőgallérjának” erkély fölötti részéről tenyérnyi vakolatdarabok hullottak alá kedden; az épület egy másik tömbjéről pedig vészesen lelógott egy bádoglemez.
A tűzoltóság munkatársai leszedték a kőgallérról leomlott vakolatot.
– A Petőfi Színház erkélye fölötti födémrészen a fagyok következtében meglazult a vakolat, s két–három tenyérnyi lezuhanó darabok akadtak fenn a galambvédő hálón – mondta a kivonuló tűzoltóság részéről Hegedüs László őrnagy, szolgálatparancsnok. – Azért, hogy azok idővel ne essenek majd az erkélyen sétálgató színházlátogatók fejére, a tűzoltók tolólétráról kéziszerszámokkal a leomlott vakolatot leszedték, a veszélyesnek tűnő részeket pedig le is feszegették.

A munkák idejéig lezárták a színház parkolóját is.
Ridinger János, a Pro Kultúra Sopron Kht. műszaki üzemeltetési vezetője szerint az erkély fölötti oromzaton ugyan megszüntették a balesetveszélyt, viszont anyagi forrásokat kell találni ahhoz, hogy az ilyen jellegű problémák megelőzése érdekében a színház tetőzete alatti „kőgallér" felújítására sort keríthessenek. Ennek becsült összege meghaladja az egymillió forintot. A színház épületén emellett az állagmegóvási tervek szerint rekonstrukciós munkák is zajlanak. Az elmúlt évtized során kilyukadtak az ereszcsatornák, jelenleg ezek cseréjén fáradoznak a szakemberek.

A tűzoltók a színház rendbe tétele után a tér egy másik épülete, a Kozmutza-iskola tetőzeténél is közbeavatkoztak. Onnan a szél által leszakított, s a tömbről vészesen a járda fölé lógó bádoglemezt kellett leemelniük.

Kapcsolódó cikkek >>
Szilágyi a direktor Sopronban
Felbontották Valló szerződését
Önállóság és kasszakulcs
Valló felvette a kesztyűt
Valló Péter nem pályázott
Változik a színház vezetése?
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mennyit keresnek a magyarok?

A reálkereset 2002-ben 13,6 százalékkal volt magasabb, mint az előző évben, ehhez 5,3 százalékos… Tovább olvasom