Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Tényleges életfogytiglanra ítélték az áldozatait kemencében elégető öcsödi férfi

Az első- és a másodrendű vádlottat emberölésben, szemérem elleni erőszakban és más bűncselekményekben találták bűnösnek.
Tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést szabott ki szerdán jogerősen a Debreceni Ítélőtábla arra a férfira, aki 2010-ben társával meggyilkolt két férfit, majd holttestüket kemencében elégette a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Öcsödön - közölte a táblabíróság szóvivője az MTI-vel.

Fórizs Ildikó ismertetése szerint az első- és a másodrendű vádlottat emberölésben, szemérem elleni erőszakban és más bűncselekményekben találták bűnösnek. A másodrendű vádlott 20 év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést kapott.

A Debreceni Ítélőtábla az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék ez év januári ítéletét a cselekmény néhány minősítésében változtatta meg, illetve abban, hogy a másodrendű vádlottat feltételesen szabadlábra lehet helyezni büntetése kétharmadának letöltése után.

A táblabíróság a cselekmény brutalitására tekintettel zárt ülésen tárgyalta az ügyet.

A két férfi 2008-tól kezdve lakott együtt, egymással és más férfiakkal is rendszeresen létesítettek szexuális kapcsolatot.

Az elsőrendű vádlott később kifogásolta, hogy az egyik későbbi sértett férfi a másodrendű vádlottat "belevitte az éjszakai életbe". Emiatt többször volt köztük szóváltás és verekedés is, majd a vádlottak megegyeztek abban, hogy közösen megölik, kemencében elégetik a férfit, és a hamvait a Körösbe szórják.

2010 májusában az egyik családtag esküvőjére készülve a sértettet kávéval kínálták, a cukorba nyugtatót kevertek, és elkísérték a férfit a másodrendű vádlott házához. Pálinkával is itatták, hogy védekezésre képtelenné váljon, a fejére zacskót húztak és megfojtották, majd a terv szerint elégették a testét, és maradványait a folyóba dobták.

2010 októberében a másodrendű vádlott a szarvasi autóbusz-pályaudvaron meghívta magukhoz az akkor 17 éves későbbi sértettet, aki az iskolából ment volna haza Kunszentmártonba. A lakásban a két férfi a fiatalt földre teperte, a kezét összekötötték, egy ágybetétre fektették, majd három-négy napon át az elsőrendű vádlott többször megerőszakolta.

Amikor "ráunt", egy késsel megölte, mivel azonban a sértett holtteste nem fért be a kemencébe, feldarabolták, és úgy égették el.

2010 decemberében a másodrendű vádlott egy fiatalkorú lányt is elcsalt magához. Őt is kikötözték, mint előző áldozatukat, és mind a két vádlott több napon át megerőszakolta. A másodrendű vádlott árammal is kínozta a sértettet. A lánynak sikerült megszöknie.

A táblabíróság Balla Lajos vezette büntetőtanácsa szerint az elsőfokú bíróság magas színvonalú, részletes bizonyítást folytatott le és megalapozott tényállást állapított meg. Helyesen állapították meg azt, hogy az elsőrendű vádlott esetében a három csapás elve alapján más büntetést nem is lehet alkalmazni, mint az életfogytiglani szabadságvesztést.

A bíróság álláspontja szerint a vádlottak a társadalomra annyira veszélyesek, olyan elvetemültség és gátlástalanság jellemzi őket, amely indokolja a jelenlegi magyar büntetőjog legsúlyosabb büntetésének alkalmazását.

Olvasóink írták

 • 5. Juhi 2013. november 14. 09:40
  „Az ítélet: HALÁL”
 • 4. Óperenciás 2013. november 14. 08:40
  „A másodrendű vádlott 20 év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést kapott.
  A fenti bűnökért ez csak ejnye-bejnye! :(((”
 • 3. TELSTAR 2013. november 14. 06:39
  „1.
  Praktikus megoldás lenne. Lassan már nem fog hol elférni ez a rengeteg tészes...”
 • 2. pachakuti 2013. november 13. 21:00
  „1. Hazafi7

  Halmozottan hátrányos helyzetűeket?”
 • 1. Hazafi7 2013. november 13. 20:08
  „Valahol Európában:"Könyörgöm akasszuk fel!"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Navracsics: Magyarország Közép-Európa egyik sikeres gazdasága lehet

A kormány 2010-ben azt a célt tűzte ki, hogy ha Európa gazdasága fejlődésnek indul a válság után,… Tovább olvasom