Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Tényői nyitás

Két évig tartó előkészítés után elfogadták Tényő rendezési tervét. Több száz építési telek kiparcellázása most már lehetséges, s ezáltal felgyorsulhat a falu fejlődése.
A Tényőről Sokorópátkára vezető út mellett, a tényői lakóházak után mintegy 30 hektárnyi olyan szántó fekszik, amely mellett ott vannak a közművek. Ez a szántó eddig külterületnek számított, a község nemrég elfogadott, két év előkészítő munka után véglegesített rendezési tervében belterületté nyilvánították. Ezért aztán lakóövezetté vált. A 300 ezer négyzetméternyi területen több száz építési telket parcellázhatnak ki. Ezért nagyon fontos az új rendezési terv – nyilatkozta a Kisalföldnek Némethné Kiss Gizella polgármester asszony.
Tényő lakóinak száma most kevéssel 1500 felett van. Évente harminc-negyvennel gyarapodott a lakók száma, köszönhetően a községbe újonnan betelepülteknek. Ennél is nagyobb volt azonban az érdeklődés a szép fekvésű község iránt. Az új lakóövezetek kialakításával és mostani kijelölésével felgyorsulhat Tényő fejlődése. A rendezési terv azonban nem csak az új házak építőire gondolt. Üzemi területnek is keresett és talált helyet. A településen mintegy száz vállalkozó működik, többségük egyszemélyes mikrovállalkozás, amelyik csak a vállalkozót tartja el. A százból nyolcvan mondható stabil vállalkozásnak. Tényő abban reménykedik, hogyha közművesített területtel várja a vállalkozókat, ez esetben középüzemek is letelepednek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aki alkuszik, többnyire jobban jár

A karácsonyi vásárlási lázban annak néztünk utána, vajon lehet-e az üzletekben alkudni az árakra. Tovább olvasom