Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Terhes asszony rendkívüli halála Pécsett

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsítják őket. Egy orvost és egy asszisztenst gyanúsít a rendőrség egy terhes asszony rendkívüli halála miatt Pécsett.
Az orvos szakértői vélemény szerint bár az anya halála és az őt kezelő egészségügyi személyzet tevékenysége között nem állt fenn ok-okozati összefüggés, de bizonyítható: az orvos és az asszisztens megszegte az egészségügyi törvény számos rendelkezését - mondta a baranyai rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

A rendőr alezredes a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árulta el, melyik egészségügyi intézmény dolgozóiról van szó és azt sem, milyen szabályokat szegtek meg. Annyit közölt, hogy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsítják őket, amelyért a bíróság egy évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat. Fellegi Norbert hozzátette: a gyanúsítottak köre tovább bővülhet, lévén, hogy az elhunyt nőt rajtuk kívül más egészségügyi dolgozók is kezelték.

A 26 éves, hat hónapos terhes nő idén januárban, lakásában váratlanul rosszul lett, ezért orvosi segítséget hívtak hozzá. Többszöri hívásra mentő és ügyeletes orvos érkezett a beteghez, akinek életét azonban már nem tudták megmenteni, a nő magzatával együtt a helyszínen meghalt. A boncolás eredményei alapján az asszony halálát vérmérgezés okozta és volt egy születési rendellenessége is. Korábban vírusfertőzéssel kezelték, de abból felgyógyult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öngyilkos lett a korrupcióval vádolt japán miniszter

Meghalt Macuoka Tosikacu földművelésügyi miniszter - jelentette be az NHK japán televízió. A 62… Tovább olvasom