Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Termálfürdők és lovascentrumok

Máriafürdő 120 millió eurós (32 milliárd forintos) terveinek megvalósítása jelenleg a 2,2 milliárd forint sorsáról döntő kormányhatározat késése miatt egyelőre várat magára – hangzott el a Duna-menti Tartományok értekezletén.

A máriakálnoki lovascentrumban magyar, német, szlovák és horvát érdeklődők és szakemberek társaságában rendezett értekezleten Taschner Tamás, a Magyar Turizmus Rt. marketingigazgatója kifejtette: a termálfürdők tekintetében hazánk a világ négy vezető országa közé tartozik. Magyarországon belül a nyugat-dunántúli régió a turizmus 10 százalékát foglalja magában.

Az itteni gyógy- és termálfürdők 2001-ben megalapították a térségben a Pannon Termál Klasztert, mely összefogja ezeket a létesítményeket és a fejlesztéseiket irányítja. Az igazgató szerint bár több Magyarország délkeleti részében a gyógyfürdő, de turisztikai szempontból nyugaton kedvezőbb a helyzet. Megyénkben a mosonmagyaróvári, a csornai, a győri és a kapuvári termál jelenlegi állapotáról is szó esett. A klaszter a határon átnyúló együttműködésekre is nyitott, szeretnének Ausztriával együtt megjelenni a világpiacon. Taschner Tamás úgy gondolja: a gyógyfürdők nek egymást kiegészítve kell működniük.

Komjáthy György, a magyar díjugrató-válogatott szövetségi kapitánya a lovak szerepét emelte ki a turizmus fejlesztésében. Elmondása szerint ma százezer lovat tudunk felmutatni, melyek nevelése húszezer munkahelyet teremtett. A kapitány kiemelte az idegenforgalom szempontjából vonzó lovashagyományok bemutatását és a terápiás lovaglóoktatás előnyeit. Szerinte a hangsúlyt a minőségre kell fektetni.

Széles Sándor, Máriakálnok polgármestere Máriafürdőről és a helyi lovaséletről beszélt. A gyógy- és élményfürdőközpontra szánt 120 millió eurós (32 milliárd forintos) beruházás terveinek megvalósítása jelenleg a 2,2 milliárd forint sorsáról döntő kormányhatározatra vár. Elméletileg akár már két év múlva megnyithatná kapuit a létesítmény. Széles Sándor kiemelte: Európában ezek a létesítmények kilencvenszázalékos feltöltöttséggel üzemelnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Technológiai előrejelzés

Harmincmillió forintból két év alatt olyan hosszú távú jövőképet tartalmazó tanulmányt készítenek a… Tovább olvasom