Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Terményáldás napi program

Augusztus 26., szombat

10.00 Megnyitóünnepség. A termények megáldása ökumenikus szertartás keretében. Közreműködik: a bazilika Palestrina kórusa. Vezényel: Katona Tibor.
11.00 LEHL Gyermek Vegyes Kórus műsora – Oroszország, Moszkva.
15.00 „Két együttes egy színpadon" – moderntánc-találkozó. A moszkvai Akvareli  és a győri Megadance Táncstúdiók bemutatója.
17.00 „Virágos kultúra" – virágkötészeti bemutató. A bemutató előadói: Kiss Zoltán, a 2004-es  világbajnokságon Magyarország képviselője, Pánczél Péter, a 2005-ös ifjúsági Európa-kupa győztese, Szentpéteri Szabolcs, a 2006. évi magyar bajnokság győztese.
18.30 Karaokeparti. Keressük Győr és a régió legjobb hangját. Díja: a Zene-Bóna Hangszerkereskedés 50.000 Ft-os vásárlási utalványa.
20.00 Operett és musicalgála. Takács Zoltán és Csikó Teodóra, a Győri Nemzeti Színház művészeinek előadása. Műsoruk: részletek a Kálmán: Cirkuszhercegnő, Csárdáskirálynő, Lehár: Giuditta, Víg özvegy, Huszka: Lili bárónő, Gül baba, Martos: Mágnás Miska operettekből. Válogatás Az operaház fantomja, Rómeó és Júlia, Hegedűs a háztetőn musicalek dalaiból.
21.00 A Hot Jaz Band műsora. Az 1985-ben alakult együttes napjainkra Magyarország egyik legsikeresebb pofesszionális zenekarává vált. Annak a csodálatos zenei világnak a képviselője, melyet egy szóval jazzkorszaknak nevezünk. A ’20-as, ’30-as, ’40-es évek, a korai jazz, a swing és a dixieland revival kel életre tolmácsolásukban. Repertoárjukban megtalálhatók az ugyanebből a korszakból származó magyar szerzemények is. Szórakoztató, dallamos zene jellemzi ezt az időszakot s egyben a Hot Jazz Band játékát. A virtuozitást kedvelő együttes nagyfokú stílushűségre törekszik, mely a sármos énekmodorban szintén érzékelhető. Bényei Tamás zenekarvezető 2002-ben az év énekese, a Magyar Rádió eMeRTon-díjasa. A zenekar tagjai: Bényei Tamás zenekarvezető – trombita, bendzsó, ének; Era Zsolt – harsona; Fodor László – klarinét, altszaxofon; Galbács István – dob; Juhász Zsolt – bőgő; Szili Róbert – gitár.


Augusztus 27., vasárnap

10.00 Mazsorett-találkozó. Nyúli Sporttwirling és Majorette Egyesület
12.00 A Tavaszi Szél együttes műsora. Tavasz és szél. Mindkét fogalom többjelentésű, így mindenkinek más és más juthat eszébe ismert szavaink hallatán. A zenekar célja a gondolatébresztés, mégpedig a muzsika sajátos nyelvén, amelyet különleges zenei köntösben hallhatunk és láthatunk. Így ezt az egyedülálló „ízes" világzenei hangzást a hagyományos rockzenekari felálláson túl a tárogató, a hegedű stb., tehát az autentikus népi hangszeres kíséret, az egyedi ritmusok és az eredeti énekhangok teszik valóban egyedülállóvá.
Az együttes tagjai: Hanekám Norbert – elektromos gitár; Nyúl Balázs – basszusgitár; Szabó Andrea – ének; Szabó Balázs – elektromos zongora, tárogató, citera, furulya, ének; Szabó Gyula – ének, akusztikus gitár; Pusztai Lilla – hegedű; Udvardi-Lakos Márton – dobok.
14.00 Táncdélután. A győri Grácia Művészeti Intézet divattáncversenyzőinek bemutatója.
16.00 A Benkó Dixieland Band műsora. Az együttes tagjai: dr. Benkó Sándor együttesvezető-menedzser – klarinét; Zoltán Béla – trombita; Nagy Iván – pozan, ének; Nagy Jenő – bendzsó; Halmos Vilmos – zongora, ének; Kovacsevics Gábor – dob; Kelemen Zsolt – bőgő.
18.00 Tombolasorsolás. A kiállítók által felajánlott tombolatárgyak kisorsolása.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyen a takarékos otthon?

Ha kellő figyelmet fordítunk a lakás építésekor, átalakításakor az alapvető kellékek beszerzésére, nem csak anyagilag járunk jól, hanem környezetünket is kíméljük. A takarékos megoldások némelyike ráadásul nem is annyira pénz, mint inkább odafigyelés kérdése. Takarékos tippek ingatlantulajdonosoknak. Tovább olvasom