Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Természettudományi oktatási program indul Szekszárdon

Több mint háromszázmillió forintos európai uniós támogatással kezdődik oktatási program a természettudományi kultúra fejlesztéséért a szekszárdi I. Béla Gimnáziumban.
A projekt keretében a fizika és a kémia oktatására szolgáló, korszerű labort alakítanak ki a gimnáziumban, ahol a középiskola diákjai mellett tizenegy szekszárdi és környékbeli általános iskola tanulói vehetnek részt foglalkozásokon - mondta Hajós Éva, az intézmény igazgatója az MTI-nek.

A természettudományos oktatás fejlesztésére kidolgozott Öveges-program keretében induló, 314 millió forintos projekt megvalósíthatósági tanulmánya az Oktatási Hivatal adatait idézi, e szerint 2006 és 2010 között csökkent a természettudományi tantárgyakból érettségizők száma, ezen belül jóval kevesebb diák tett emelt szintű vizsgát. A tanulmány a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) adataira hivatkozva azt írja, hogy Magyarországon kirívóan alacsony a természettudományi és műszaki diplomát szerzők száma, miközben a diplomázók aránya fokozatosan eléri a fejlett országok szintjét.

A dokumentum szerint a projekttől többi között azt várják, hogy a korábban informatikai oktatásra szakosodott szekszárdi gimnázium emelt szintű érettségi vizsga helyszíne lehet, és a labor javítja a természettudomány területén a diákok továbbtanulási lehetőségeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rengett a föld Hevesben - senki sem sérült meg

Sem személyi sérülés, sem anyagi kár nem keletkezett annak a földrengésnek a során, amely Füzesabony és Heves térségében volt észlelhető szombaton kora este. Tovább olvasom