Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Terminátor 3. - A gépek lázadása (T3: Rise of the Machines)

Valaha azt mondta: Hasta la vista, baby! Meg azt is, hogy: I'll be back! S mivel egy gép sosem hazudik, ezért újra itt van: Arnold "The Terminátor" Schwarzenegger. Napszemüveget fel!
rendező: Jonathan Mostow
forgatókönyvíró: John D. Brancato, Michael Ferris
operatőr: Don Burgess, Adam Greenberg
jelmeztervező: April Ferry
zene: Danny Elfman
producer: Mario Kassar, Hal Lieberman, Andrew G. Vajna
látványtervező: Jeff Mann
vágó: Nicolas De Toth, Neil Travis

szereplő(k):
Arnold Schwarzenegger (T-800)
Nick Stahl (John Connor)
Kristanna Loken (T-X)
Claire Danes (Kate Miller)
Michael Biehn (Kyle Reese)

A film sztorija

Képzelj el egy világot, ahol örök sötétség van, és ahol gépek irányítják az emberek életét. Képzeld el, hogy te vagy az egyetlen, aki megakadályozhatja ennek a világnak a megszületését. (John Connor)

Egy évtized telt el azóta, hogy John Connornak (Nick Stahl) sikerült megakadályoznia az apokalipszis eljövetelét, az Ítélet Napjának bekövetkeztét - a napot, amikor Skynet csúcsfejlesztésű gépei öntudatra ébredtek, és a világ elpusztítására törtek. Ám a végzetes nap, 1997. augusztus 29. katasztrófa nélkül múlt el.

Connor ma 22 éves, és sikerült tökéletesen köddé válnia - nincs otthona, se hitelkártyája, se telefonja, se munkahelye. Nincs semmi, ami a létezését bizonyítaná, lehetetlen a nyomára bukkanni. Mindaddig, amíg egy napon a jövő árnyaiból elő nem bukkan a T-X (Kristanna Loken), Skynet eddigi legtökéletesebb cyborg gyilkológépe, akit azzal a feladattal küldtek vissza az időben, hogy fejezze be elődje, a T-1000 félbehagyott munkáját. Amilyen gyönyörű emberi álcája, annyira könyörtelen, és sokkal erősebb, veszélyesebb, pusztítóbb, mint bármelyik korábbi Terminátor.

Ezúttal nem Connor az egyetlen név Skynet feketelistáján - a gyanútlan állatorvos, Kate Brewster (Claire Danes) is bepillantást nyerhet a múltjában és jelenében gyökerező sötét jövőbe, amit csak akkor ér meg, ha sikerül megmenekülnie a gyilkos T-X elől. Amikor Connor és Brewster rádöbben, hogy az Ítélet Napja feltartóztathatatlanul közeledik - mindössze három óra választja el őket a világvégétől -, egyetlen reményük marad a túlélésre: egy Terminátor (Arnold Schwarzenegger), Connor egykori könyörtelen támadója. Csak együtt van esélyük legyőzni a T-X-et, és megakadályozni az Ítélet Napjának eljövetelét... www.port.hu

Kritikák

Port.hu

"Ahogy már a második részben már megszokhattuk, Arnie Terminátor megint jó arc, egy kicsit persze rossz lesz, de megjavul. Hiába, kell a jó imidzs a politikai pályára. Azért jót fogunk röhögni USA jövőbeni elnökén, a Number One polgáron: Ni má, hö! A pucér seggű kigyúrt csávó, a Terminátorbó! Na, mindegy. Pedig úgy volt, hogy nem lesz harmadik rész. A T2 látványvilága ma is, a Mátrixok korában is megállja a helyét, a John Connort alakított fiatal és tehetséges színészről kiderült, hogy olyan komoly drogproblémái vannak, hogy nem biztos, hogy kibírná a forgatás végét, Schwarzi gázsija meg már régen húsz misi körül van, dollárban. Andy Vajna és régi harcostársa, Mario Kassar azonban gondolt egy merészet, és belevágott minden idők legnagyobb költségvetéssel elkészült filmjébe, a T3-ba. Megnyerték újra Schwarzit, kirúgták a narkóst, belefeccöltek egy nagy halom pénzt az akciójelenetekbe, és volt merszük az elengedhetetlen digitális effekteket egy picike magyar cégre bízni.
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Doktor Szöszi 2.

A Dr. Szöszi második részében Rheese Witherspoon az állatok jogaiért száll síkra. Szőkesége meggyőző… Tovább olvasom