Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Terrorcselekmény előkészületével vádolják Tomcatet

Megváltoztatta a gyanúsítást a Tomcat néven ismertté vált férfival szemben a rendőrség. Közveszélyokozás előkészülete helyett terrorcselekmény előkészületével, illetve robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsítják – közölte ügyvédje.
Míg az első gyanúsításban szereplő közveszélyokozás előkészülete miatt legfeljebb három, addig a módosított gyanúsítás alapján, halmazati büntetésként, 15 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki – mondta ügyvédje, Futó Barnabás.

A terrorcselekmény előkészületét a rendőrség Tomcat esetében azzal látja megvalósultnak, hogy azt abból a célból követte el, hogy a lakosságot megfélemlítse – mondta az ügyvéd. Hozzátette: a rendőrség szakértői véleményre és tanúmeghallgatásokra hivatkozva indokolta a gyanúsítás megváltoztatását.

A Tomcat néven ismertté vált P. Tamást két másik személlyel együtt fogták el még május elején egy XXI. kerületi panelházban, ahol az egyik lakásban robbanószer előállításához szükséges vegyi anyagokat, elsősorban füstgyertyák, füstbombák házi előállítására alkalmas anyagokat, eszközöket találtak. Szakértői vélemény szerint a lakásban tárolt keverékek bármikor begyulladhattak, berobbanhattak volna, vagyis alkalmasak voltak közveszély okozására.

P. Tamást, egy 21 éves férfit, valamint egy 48 éves nőt őrizetbe vettek, de csak Tomcat előzetes letartóztatását indítványozta az ügyészség. A Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, ezt azonban július közepén felülbírálta a Fővárosi Bíróság, és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el P. Tamással szemben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellenzik a magyarok a rakétavédelmi rendszert

A magyar lakosság harminc százaléka határozottan ellenezné, hogy Magyarországra rakétavédelmi… Tovább olvasom