Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Területfejlesztésről a magyar–román kormányülésen

Várhatóan négy megállapodást ír alá a november 16–17-re tervezett budapesti második közös magyar–román kormányülésen a két ország területfejlesztési minisztere, Lamperth Mónika és Borbély László. A magyar szaktárca vezetője tegnap közölte: az első két megállapodás a Tisza és a Duna vízgyűjtő területének együttes fejlesztését célozza. A harmadik célja, hogy a román és magyar építőipari cégek számára megteremtsék a határ menti együttműködés kereteit, a negyedik pedig településfejlesztési, városrehabilitációs kérdésekkel foglalkozik.

A GKM fejezete jövőre 982,7 milliárd forint

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) 2007-es költségvetése összesen 982,7 milliárd forint a jövő évi költségvetési törvényjavaslat szerint – mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter a keddi kormányszóvivői tájékoztatón. A tárca idei évi költségvetése 534 milliárd forint volt. A büdzsé összegének emelkedését a miniszter a vasúti finanszírozás növekedésével, az autópálya és a gyorsforgalmi utak fejlesztésére fordított összeggel, az informatikai minisztérium és egyéb intézmények gazdasági tárcához történő csatlakozásával indokolta.

Vita az agrárgazdaság 2005. évi helyzetéről

2005-ben a mezőgazdaság az ország teljesítményéhez három százalékkal járult hozzá – mondta Gőgös Zoltán, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára az agrárgazdaság 2005. évi helyzetéről szóló beszámoló elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslat általános vitájában kedden a parlamentben. Jakab István, a Fidesz vezérszónoka hangsúlyozta: annak ellenére, hogy 2005 már teljes év volt az EU-ban, Magyarországnak csak részben sikerült megvalósítania a közös agrárpolitikai célokat.

Az SZDSZ ötpárti párbeszédet javasol

Az SZDSZ-es Gusztos Péter ötpárti egyeztetést javasolt a pártfinanszírozás kérdéséről kedden az Országgyűlésben. A szabad demokrata politikus szerint fontos lenne, hogy újra párbeszéd kezdődjön a párt- és kampányfinanszírozás témájáról. Véleménye szerint a mostani időszak alkalmas az újrakezdésre, hiszen egy ideig nem lesz választás. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyerjen mozijegyeket a Taxidermiára

Nyerjen mozijegyet a Taxidermia c. film november 10-ei vetítésére, melyen magával a rendezővel is… Tovább olvasom