Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Tesco: soha nem adtak utasítást húsmosásra

A Tesco határozottan visszautasítja azokat a név nélkül terjesztett állításokat, amelyek az élelmiszerbiztonsági szabályok szándékos megsértéséről szólnak.
A Tesco keddi közleménye szerint a vállalat vezetése soha semmilyen szabályszegésre nem adott utasítást. Amennyiben egyedi szabálytalanságokra bármilyen témában fény derült, azok egyedi, elszigetelt esetek voltak, és minden esetben következményekkel jártak.

A társaság mindezt állásfoglalásként közölte az MTI-vel a Hír Televízió Panaszkönyv című műsorában elhangzott és az azóta a Magyar Nemzetben megjelent állításokkal kapcsolatban.

A közlemény szerint az áruházlánc tiszta lelkiismerettel üdvözli a hatóság bejelentését, amely szerint átfogó ellenőrzést indítanak áruházaiban, hiszen így mindenki számára egyértelműen kiderülhet majd, hogy az elhangzott állítások valótlanok. Szombaton három budapesti hipermarket hatósági ellenőrzése megtörtént, és az ellenőrök nem tártak fel élelmiszerbiztonsági hiányosságokat.

A tájékoztatás szerint a Tescónál Magyarországon egyedülálló módon húsgarancia program működik, amelynek keretében a vásárlók 24 órán belül visszahozhatják a friss húsárut, amennyiben annak minőségével nem elégedettek, és a vállalat a vételár dupláját téríti vissza. Az ilyen módon kifogásolt húsáru aránya a program bevezetése óta eltelt hat hónapban nem ért el olyan szintet, ami százalékban kifejezhető lenne a teljes forgalomhoz képest.

A Tesco közölte azt is, hogy az áruházlánc baromfiból kizárólag magyar beszállítóktól származó friss húsárut kínál, és a sertésáru is több mint 90 százalékban magyar szállítóktól érkezik. A magyar gazdák elkötelezett partnereként a vállalat felelőtlennek tartja a megalapozatlan híresztelések terjesztését, mivel ezek súlyos károkat okozhatnak a magyar húsiparnak is.

Olvasóink írták

 • 20. ramos1 2012. március 14. 09:12
  „A CBA-ban zöld penészes szeletelt kenyeret akcióztak le, mikor szóltam, megvonta a vállát az eladó és áttette másik polcra. A felvágottnak is elég érdekes illata volt, mikor otthon kicsomagoltam. A zöldség-gyümölcs részleg hasonló, rohadt almát akar eladni, olyan áron, mint a multik. Egyik nap az egyik kisebb üzlet tulajdonosát láttam a Tescoban, amint akciós tejet és húst vett, másnap ugyanazt árulta a kisboltban, másfélszeres áron.,”
 • 19. dicike 2012. március 14. 07:58
  „Ez szerintem sem egyedi Tesco eset. Ellentétben 14. FuegoNoche bejegyzésével, én egyedül a Spar-ban nem találkoztam még büdös hússal. Vettem már ott 50%-os, aznap lejáró szavijú húst és még mindig szép volt és szagtalan. A Coop-nál pedig egyedülállóan a magyar élelmiszerláncok között, simán kiteszik azt a tejterméket aminek már 1-2 napja is lejárt a szavija. Nem is a hűtőbe, hanem mellé kiskosárba. Rajta az akciós cimke. Ők a lejárat napján nem akcióznak, majd ráér 1 hét múlva, ha addig nem kel el! (Makkosházi boltjuknál tapasztalom ezt.)”
 • 18. aquila0126 2012. március 14. 07:43
  „Na végre. Vannak akik védelmükbe veszik a Tescot! Szükségük is lesz rá, mert az ÁNTSZ mindennapos vendég lesz náluk.! A fokozott egészségügyi ellenőrzést azonban, minden más üzletre is ki kellene terjeszteni, mert a kereskedők a drága húst nem szívesen dobják ki.”
 • 17. fedora 2012. március 14. 07:36
  „Sajnos mi is vettünk már romlott húst a Tesckoba haza érve vettük észre hogy nagyon nincs rendben , azonnal vissza vittük és már fizették is vissza az árát!És mi azóta nem vásárolunk húst a Tesckóba!”
 • 16. joy 2012. március 14. 06:22
  „A rágalmazások terjesztőit bíróság elé állíthatnák végre!

  - A Tecsóban még sosem vettem romlott húst, hentesboltban, és piacon azonban már faragtam be a vásárolt hússal.
  Az egyik marsi baromfisnál például sosem veszek, mert rondán tisztított a portékájuk.
  - A Csillagtérnél van egy húsbolt, amelyikbe nem megyek, mert büdös...

  Húst sütni kell, nem összeszárítani felére!”
 • 15. NP1 2012. március 13. 21:54
  „A CBA-ban ilyen természetesen elő sem fordulhat.... mert ugye az magyar, és ilyen aljasságot csak azok a mocsadék multik követnek el.”
 • 14. FuegoNoche 2012. március 13. 19:55
  „Látom megint sok a hozzáértő...
  Én több mint 10 évet lenyomtam a Tesco-nál, és tudom mi hogy működik.
  A hamarosan, vagy aznap lejáró szav. idejű termékeket le sárga címkézik.Ez általában 50 % os árat jelent.Ekkor a rossz anyagi helyzetben levő vásárlók, nyugdíjasok ellepik azt a polcot, ahová ezeket kiteszik.Ha véletlen nem fogy el valami, az megy a tömörítőbe.A felvágottak végeit, amit nem vág el a szelőgép azt egyébként sem teszik ki az áru közé a pultba (nem úgy mint a Spárban), hanem selejtbe megy.A zöldség-gyümölcsök , a tejtermékek, csomagolt húsok, vákuumos termékek sorsa szintén ugyanez...
  A húsok is rendben vannak. De egyébként nincs kiírva, hogy kötelező ott vásárolni. Vegyél disznót a kisteleki vásárban, vidd haza a panelba, és dolgozd fel magadnak. Az a tuti.Így csak magadat fikázhatod, ha valami nem jó...”
 • 13. maci53 2012. március 13. 19:44
  „Én is vettem már a napfény Tescóban sárga cimkés húst,otthon kibontottam,olyan büdös volt mint a dög.Mérgemben vissza vittem,nagyon udvariasan közölték a húsgaranciát,dupláját adták vissza.Olyan is volt hogy a pultból kaptam húst,ragacsos volt nem vittem vissza,megfőztem a kutyának.
  A TESCO csak ne fényezze magát,még papír ís van róla.Nem megy a bolt,nagy a készlet,egykicsit szagos,jól jön az ecetes víz,ősi trükk.A HIPER marketükben az élő hal volt mocsár ízű,főzéskor jött elő.Aki 100 km-ről jön ide,otthon veszi észre az nem viszi vissza.”
 • 12. mazsolaszolo 2012. március 13. 17:27
  „"A magyar gazdák elkötelezett partnereként a vállalat felelőtlennek tartja a megalapozatlan híresztelések terjesztését, mivel ezek súlyos károkat okozhatnak a magyar húsiparnak is. "

  Na ezért a szövegért, ezért a nagyon durva, burkolt fenyegetésért azt rúgnám ki először a Tescoból, akinek a mosdatlan száját ez elhagyta.

  Nagyon jól tudjuk, hogy a gazdák jószágai, amelyeket felvásárol a fent említett áruházlánc, a világon semmi baj sincsen. Arra van pl. az ÁNTSZ és az állatorvosi vizsgálat. Nem ott büdösödik meg a hús; nem azért büdösödik meg a hús, mert a magyar gazda nem jól tartja a jószágot, hanem azért, mert a Tesco a felvásárolt húst sokáig hagyja állni és az megbüdösödik. Itt egyedül a Tesco a hibás, nem kell fenyetőzni - ha a T. nem veszi meg a magyar húst, majd megveszi más - , sem félrebeszélni: fel kell vállalni a felelősséget azért, amit tettek. Ha tényleg romlott a hús, azt nagyon hamar kiszúrja a T. vevő. Ha pedig valamelyik dolgozó csak úgy szórakozott volna, hamar ki lehet ám deríteni, be lehet perelni hitelrontsáért és mellesleg ki is lehet rúgni. (De nem hiszem, hogy erről van szó.)

  Ha pedig nem, akkor nincs miről beszélni. Akkor nem kell a garancia-szöveg sem. Ahol jó a hús, ott természetss, hogy nem viszem vissza. ha pedig nem jó, ott sem viszem vissza, hanem MÁSHOL vásárolok legköztelebb. Ennyi.”
 • 11. egynemszegedi 2012. március 13. 16:01
  „A tájékoztatás szerint a Tescónál Magyarországon egyedülálló módon húsgarancia program működik, amelynek keretében a vásárlók 24 órán belül visszahozhatják a friss húsárut, amennyiben annak minőségével nem elégedettek, és a vállalat a vételár dupláját téríti vissza. - ha nincs gond erre mi szükség van?”
 • 10. expro 2012. március 13. 14:23
  „Nagyon ki lettek az utobbi idöben élezve a Tesco-ra bizonyos dolgok,
  olyanok is ami egyébként minden élelmiszer üzletben mindennapi dolog.
  Láttam én már igen csak fura dolgokat a piaconmüködö üzletekben is,
  ugy hogy egyik 19 a másik egy hijján 20.”
 • 9. Mike3 2012. március 13. 13:58
  „"hogy az elhangzott állítások valótlanok" gyorsan eldugni a toast kenyereket! :)
  a nagyáruházi húsok az eredeti tömegük felére sülnek össze. szegény jószágoknak nem elég szívás, hogy levágják őket, még kapnak is valamit, amitől felvizesedik az izomzatuk.
  a hozzáértűk úgyis tudják, miről van szó :)”
 • 8. 751510 2012. március 13. 13:53
  „pixelplus

  A banánt kidobták, mert nehéz lett volna "visszazöldíteni".”
 • 7. pixelplus 2012. március 13. 13:11
  „ez hülyeség. nem szeretem a multikat, de pont ők azok akik nem szórakozhatnak ilyesmivel. biztos van egy-két megtévedt osztályvezető aki sumákol, hogy a sok romlott cucc ne vigye el a jutalékát, de ha kiderül úgy vágják ki mint a macskát szarni. minél nagyobb egy cég annál kevésbé jellemző az ilyen susmus.
  a szimpatikus kis sarki fűszeresek viszont mindent mentenek ami még nem zöldül...
  néhány éve láttam a szegedi tescoba amint targoncával hordanak ki többszáz kiló enyhén barna banánt - mondván az már nem eladható. kamerával figyelték, hogy a dolgozók dobálják bele a tömörítőgépbe a cuccot - nemhogy elvinniük nem volt szabad, de még ott megkajálni párat se lehetett - érdekes dolog.....”
 • 6. zsuzsmo 2012. március 13. 13:08
  „Nekem igazából rossz tapasztalatom hússal még nem volt a Tescoban. Talán azért, mert a lehető legminimálisabb mennyiséget veszem... Azonban a felújítások előtt egyszer ott mozgatta a csápjait egy csótány a húsmérleg tetején. Szóvá tettem, mire egy laza vállrándítás volt a válasz. Ezután a pultos lepöckölte a bogarat, amely a húsok közé landolt.... Na azóta nem veszek szívesen innen húst. Inkább a megszokotthoz megyek, ahol drágább, de jóbb a minőség.”
 • 5. tavimaszlag 2012. március 13. 12:59
  „ezért kell piacon a henteseknél venni! A Coop-ban meg egyszerűen gusztustalanok a húsok!”
 • 4. sultane 2012. március 13. 12:49
  „Senki nem mondta azt, hogy a magyar beszállítók rossz minőségű húst adnak el. Nem kellene mással takarózni.
  Sajnos ez igenis valós jelenség mindenhol, ahol hússal bánnak (elnézést az általánosításért, természetesen vannak kivételek, de ritkán a multik között), de addig nem lesz az ellenőrzéseknek semmi eredménye, amíg van, aki szól, hogy mikor hová mennek az ellenőrök szétnézni. Én sem veszek grillcsirkét, mert egyszer egy ismerősöm talált benne valami nem odaillőt.
  Nem tudom miért most foglalkoznak ezzel, évekkel ezelőtt megjelent egy könyv, Tesco Titok. Abban már ugyanezt leírták. A baj az, hogy ez még most is aktuális :-(
  Vagy talán a multiadó miatti felháborodásra ez a válasz????”
 • 3. Vandorr 2012. március 13. 12:36
  „Még jó, hogy CBA-ban nincs ilyen!”
 • 2. dédi8 2012. március 13. 12:22
  „Valóban nem adtak utasítást ilyesmire, írásban semmiképpen nem.
  Nyomatékosan kérték, szóban!”
 • 1. Qllancs 2012. március 13. 12:19
  „Ki az a marha aki beismeri ezt !
  Nem csak a Tescoban másutt is ezt csinálják !Lerendelik a sok húst, virslit !! és nem fogy el , HÁNY kg -ot dobott ki a multi a selejtbe ?? jegyzőkönyv ??? az ugye nincs !
  MÁS :
  egy ismerősöm ,itt a tesconál , csemege osztályon dolgozott. a felvágottak végeit összegyüjtötte és kiadta a cicáknak az áruház hátsó bejáratánál .
  Egy vezető meglátta --és rögtön ki is rugták ! Nincs maradék, mindent el kell adni !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Március 19. a bérkompenzáció végső határideje a közszférában

Március 19-ig kell nyilatkozniuk a költségevetési szerveknél és az egyházak közcélú tevékenységet folytató intézményeinél a foglalkoztatottaknak, hogy bérkompenzációra tartanak igényt. Tovább olvasom