Délmagyar logó

2015. 10. 04. vasárnap - Ferenc 11°C | 24°C

Tesco: soha nem adtak utasítást húsmosásra

A Tesco határozottan visszautasítja azokat a név nélkül terjesztett állításokat, amelyek az élelmiszerbiztonsági szabályok szándékos megsértéséről szólnak.
A Tesco keddi közleménye szerint a vállalat vezetése soha semmilyen szabályszegésre nem adott utasítást. Amennyiben egyedi szabálytalanságokra bármilyen témában fény derült, azok egyedi, elszigetelt esetek voltak, és minden esetben következményekkel jártak.

A társaság mindezt állásfoglalásként közölte az MTI-vel a Hír Televízió Panaszkönyv című műsorában elhangzott és az azóta a Magyar Nemzetben megjelent állításokkal kapcsolatban.

A közlemény szerint az áruházlánc tiszta lelkiismerettel üdvözli a hatóság bejelentését, amely szerint átfogó ellenőrzést indítanak áruházaiban, hiszen így mindenki számára egyértelműen kiderülhet majd, hogy az elhangzott állítások valótlanok. Szombaton három budapesti hipermarket hatósági ellenőrzése megtörtént, és az ellenőrök nem tártak fel élelmiszerbiztonsági hiányosságokat.

A tájékoztatás szerint a Tescónál Magyarországon egyedülálló módon húsgarancia program működik, amelynek keretében a vásárlók 24 órán belül visszahozhatják a friss húsárut, amennyiben annak minőségével nem elégedettek, és a vállalat a vételár dupláját téríti vissza. Az ilyen módon kifogásolt húsáru aránya a program bevezetése óta eltelt hat hónapban nem ért el olyan szintet, ami százalékban kifejezhető lenne a teljes forgalomhoz képest.

A Tesco közölte azt is, hogy az áruházlánc baromfiból kizárólag magyar beszállítóktól származó friss húsárut kínál, és a sertésáru is több mint 90 százalékban magyar szállítóktól érkezik. A magyar gazdák elkötelezett partnereként a vállalat felelőtlennek tartja a megalapozatlan híresztelések terjesztését, mivel ezek súlyos károkat okozhatnak a magyar húsiparnak is.
12 következő >> végére >>> 20 hozzászólás
Moderálásra küldöm 20. ramos1 2012.03.14. 09:12

A CBA-ban zöld penészes szeletelt kenyeret akcióztak le, mikor szóltam, megvonta a vállát az eladó és áttette másik polcra. A felvágottnak is elég érdekes illata volt, mikor otthon kicsomagoltam. A zöldség-gyümölcs részleg hasonló, rohadt almát akar eladni, olyan áron, mint a multik. Egyik nap az egyik kisebb üzlet tulajdonosát láttam a Tescoban, amint akciós tejet és húst vett, másnap ugyanazt árulta a kisboltban, másfélszeres áron.,

Moderálásra küldöm 19. dicike 2012.03.14. 07:58

Ez szerintem sem egyedi Tesco eset. Ellentétben 14. FuegoNoche bejegyzésével, én egyedül a Spar-ban nem találkoztam még büdös hússal. Vettem már ott 50%-os, aznap lejáró szavijú húst és még mindig szép volt és szagtalan. A Coop-nál pedig egyedülállóan a magyar élelmiszerláncok között, simán kiteszik azt a tejterméket aminek már 1-2 napja is lejárt a szavija. Nem is a hűtőbe, hanem mellé kiskosárba. Rajta az akciós cimke. Ők a lejárat napján nem akcióznak, majd ráér 1 hét múlva, ha addig nem kel el! (Makkosházi boltjuknál tapasztalom ezt.)

Moderálásra küldöm 18. aquila0126 2012.03.14. 07:43

Na végre. Vannak akik védelmükbe veszik a Tescot! Szükségük is lesz rá, mert az ÁNTSZ mindennapos vendég lesz náluk.! A fokozott egészségügyi ellenőrzést azonban, minden más üzletre is ki kellene terjeszteni, mert a kereskedők a drága húst nem szívesen dobják ki.

Moderálásra küldöm 17. fedora 2012.03.14. 07:36

Sajnos mi is vettünk már romlott húst a Tesckoba haza érve vettük észre hogy nagyon nincs rendben , azonnal vissza vittük és már fizették is vissza az árát!És mi azóta nem vásárolunk húst a Tesckóba!

Moderálásra küldöm 16. joy 2012.03.14. 06:22

A rágalmazások terjesztőit bíróság elé állíthatnák végre!

- A Tecsóban még sosem vettem romlott húst, hentesboltban, és piacon azonban már faragtam be a vásárolt hússal.
Az egyik marsi baromfisnál például sosem veszek, mert rondán tisztított a portékájuk.
- A Csillagtérnél van egy húsbolt, amelyikbe nem megyek, mert büdös...

Húst sütni kell, nem összeszárítani felére!

Moderálásra küldöm 15. NP1 2012.03.13. 21:54

A CBA-ban ilyen természetesen elő sem fordulhat.... mert ugye az magyar, és ilyen aljasságot csak azok a mocsadék multik követnek el.

Moderálásra küldöm 14. FuegoNoche 2012.03.13. 19:55

Látom megint sok a hozzáértő...
Én több mint 10 évet lenyomtam a Tesco-nál, és tudom mi hogy működik.
A hamarosan, vagy aznap lejáró szav. idejű termékeket le sárga címkézik.Ez általában 50 % os árat jelent.Ekkor a rossz anyagi helyzetben levő vásárlók, nyugdíjasok ellepik azt a polcot, ahová ezeket kiteszik.Ha véletlen nem fogy el valami, az megy a tömörítőbe.A felvágottak végeit, amit nem vág el a szelőgép azt egyébként sem teszik ki az áru közé a pultba (nem úgy mint a Spárban), hanem selejtbe megy.A zöldség-gyümölcsök , a tejtermékek, csomagolt húsok, vákuumos termékek sorsa szintén ugyanez...
A húsok is rendben vannak. De egyébként nincs kiírva, hogy kötelező ott vásárolni. Vegyél disznót a kisteleki vásárban, vidd haza a panelba, és dolgozd fel magadnak. Az a tuti.Így csak magadat fikázhatod, ha valami nem jó...

Moderálásra küldöm 13. maci53 2012.03.13. 19:44

Én is vettem már a napfény Tescóban sárga cimkés húst,otthon kibontottam,olyan büdös volt mint a dög.Mérgemben vissza vittem,nagyon udvariasan közölték a húsgaranciát,dupláját adták vissza.Olyan is volt hogy a pultból kaptam húst,ragacsos volt nem vittem vissza,megfőztem a kutyának.
A TESCO csak ne fényezze magát,még papír ís van róla.Nem megy a bolt,nagy a készlet,egykicsit szagos,jól jön az ecetes víz,ősi trükk.A HIPER marketükben az élő hal volt mocsár ízű,főzéskor jött elő.Aki 100 km-ről jön ide,otthon veszi észre az nem viszi vissza.

Moderálásra küldöm 12. mazsolaszolo 2012.03.13. 17:27

"A magyar gazdák elkötelezett partnereként a vállalat felelőtlennek tartja a megalapozatlan híresztelések terjesztését, mivel ezek súlyos károkat okozhatnak a magyar húsiparnak is. "

Na ezért a szövegért, ezért a nagyon durva, burkolt fenyegetésért azt rúgnám ki először a Tescoból, akinek a mosdatlan száját ez elhagyta.

Nagyon jól tudjuk, hogy a gazdák jószágai, amelyeket felvásárol a fent említett áruházlánc, a világon semmi baj sincsen. Arra van pl. az ÁNTSZ és az állatorvosi vizsgálat. Nem ott büdösödik meg a hús; nem azért büdösödik meg a hús, mert a magyar gazda nem jól tartja a jószágot, hanem azért, mert a Tesco a felvásárolt húst sokáig hagyja állni és az megbüdösödik. Itt egyedül a Tesco a hibás, nem kell fenyetőzni - ha a T. nem veszi meg a magyar húst, majd megveszi más - , sem félrebeszélni: fel kell vállalni a felelősséget azért, amit tettek. Ha tényleg romlott a hús, azt nagyon hamar kiszúrja a T. vevő. Ha pedig valamelyik dolgozó csak úgy szórakozott volna,… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 11. egynemszegedi 2012.03.13. 16:01

A tájékoztatás szerint a Tescónál Magyarországon egyedülálló módon húsgarancia program működik, amelynek keretében a vásárlók 24 órán belül visszahozhatják a friss húsárut, amennyiben annak minőségével nem elégedettek, és a vállalat a vételár dupláját téríti vissza. - ha nincs gond erre mi szükség van?


20 hozzászólás12 következő >> végére >>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Március 19. a bérkompenzáció végső határideje a közszférában

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!