Délmagyar logó

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 0°C Még több cikk.

Testőröket kaptak a Gyurcsány család tagjai

Testőröket kaptak a Gyurcsány család tagjai, mert a rendőrségnek Dobrev Klára és a gyerekek fenyegetettségére utaló, komolynak minősíthető információk kerültek a birtokába.
A telefonos fenyegetésről a Népszabadság pénteki száma is írt. A lap úgy tudja, hogy egy rögzített telefonhívás során egy ismeretlen hang pontos információkat sorolt arról, hogy Dobrev Klára hogyan közlekedik a gyerekekkel, melyek a rendszeres napi programjai, milyen autóval és milyen időpontokban viszi a gyerekeket iskolába.

Az ismeretlen telefonálónak állítólag tudomása van egy olyan tárgyalásról, amelyen egy Magyarországgal határos ország állampolgárai cserélték ki egymás között a miniszterelnök feleségére vonatkozó, a Népszabadság szerint a valóságnak megfelelő adatokat.

A miniszterelnök felesége az MTV reggeli műsorában elmondta: sokat többet ennél ő sem tud, zajlik a nyomozás. "Szerda késő este jött haza a férjem, és akkor beszéltünk először róla. Aztán másnap reggel ötkor is felébredtünk, nem tudtunk aludni, úgyhogy akkor beszéltük végig a teendőket" - mondta Dobrev Klára.

"Ilyenkor a Köztársasági Őrezrednek van egy olyan jogosítványa, hogy akár a megkérdezésünk nélkül is, ha úgy ítéli meg, elrendelheti a fokozott védelmet, de természetesen tegnap reggel mi is leültünk a férjemmel és végigbeszéltük ezt" - tette hozzá. Dobrev Klára úgy fogalmazott: természetesen ő lenne a legboldogabb, ha az ügyben többet lehetne már tudni, de bízik abban, hogy hamarosan, a nyomozás eredményeképpen kiderül, hogy a fenyegetés mit jelent, mit takar.

"Megértem, hogy mindenkinek végeznie kell a maga dolgát, a rendőrségnek nyomoznia kell, az őrezrednek az a feladata, hogy megvédje a mi biztonságunkat, nekem meg az a feladatom, hogy a biztonság mellett ne sérüljenek, azok a mindennapos apró kis szokásaink és az életünk, amit féltettem akkor is, amikor a férjem miniszterelnök lett. Nagyon boldog voltam, hogy be tudtam úgy rendezkedni, hogy gyakorlatilag semmi nem változott a család és a gyerekek életében" - mondta.

A kormányfő felesége arról is beszélt, hogy eddig soha nem volt kísérete. "Egyedül vezettem, sétáltam, normális életet éltem, és remélem hogy nemsokára vissza is térhetünk ehhez, és ez csak egy múló, rossz ízű epizód lesz" - tette hozzá.

"A gyerekekkel azért voltunk kénytelenek mindenképpen beszélni erről, mert a hír megjelent az újságban. Megállapodtunk, hogy igyekszünk semmin nem változtatni" - mondta. "Ami a legfontosabb az én részemről, hogy azt érezzék: nincs okuk félni ebben az országban semmitől. Az elmúlt másfél évben is igyekeztem ezt bennük erősíteni. Sem én nem félek, és a gyerekeknek sincs okuk félni" - tette hozzá.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mire költene többet Győrben?

Tovább olvasom