Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Testvérvárosi látogatás

Sopron négy testvérvárosának, valamint egy partnertelepülésének delegációja érkezett az elmúlt hétvégén az ünnepi hetek rendezvényeire. Mint megtudtuk, a város egy standot kap a Bad Wimpfen-i karácsonyi vásáron.
– Sopronban már úgy érzem magam, mintha otthon lennék – mondta el lapunknak a németországi Bad Wimpfen polgármestere. – A két város újkori kapcsolata immáron tizenöt éves, ezt egy szerződésben meg is erősítettük. Az első „találkozás” azonban 1951-ben történt, amikor is városunk védnökséget vállalt a Sopronból kitelepített német nemzetiségűek felett. Úgy gondolom, az elmúlt másfél évtizedben az élet minden területén jól együttműködtünk. A jövőben pedig bővíteni lehet a nyelvoktatást, esetleg az iskolák közötti csereutakat.
Az ünnepi hetek hétvégi rendezvényeire négy testvérváros – Bad Wimpfen, a romániai Medgyes (Medias), az ausztriai Kismarton (Eisenstadt), a németországi Kempten, valamint a lengyel partnertelepülés Olsztyn – küldöttsége érkezett. Mint azt Németh Éva, aki a soproni önkormányzatnál a városokkal történő kapcsolattartásért felel, elmondta, Sopron Németország legnevesebb karácsonyi fesztiválján, Bad Wimpfenben egy standot kap. Ezen túl az idén tizenöt éves szerződést jövőre a németországi városban fogják megújítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

De Rossi bocsánatot kért

Az olasz labdarúgó-válogatott középpályása az Egyesült Államok elleni találkozón a kiállítás sorsára… Tovább olvasom