Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

TeSzedd! - több mint százezren regisztráltak

Az akció keretében az ország több mint 700 településén gyűjtik a hulladékot szombaton.
Több mint százezer önkéntes regisztrált a szerda délutáni határidőig a TeSzedd! - Összefogás a tiszta Magyarországért akció honlapján, hogy szombaton együtt gyűjtse a hulladékot az ország több mint 700 településén - tájékoztatott a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

A tárca közleménye szerint tavaly többen jelentkeztek munkára a helyszíneken, mint ahány előzetes regisztráció volt, így a résztvevők tényleges száma meghaladhatja az előző évi 160 ezret.

Idén több mint 700 település jelezte részvételi szándékát, de számos vállalat, iskola és civil szervezet is regisztrált a www.teszedd.hu oldalon - közölte a tárca. A tavalyi, első akció során 156 vállalat, 403 civil szervezet, valamint 551 közintézmény önkéntesei szedtek szemetet és térképezték fel az illegális hulladéklerakó helyeket az országban.

Az országos hulladékgyűjtési akciót idén is a Vidékfejlesztési Minisztérium hirdette meg, ezúttal a Belügyminisztériummal közös szervezésben. Az akció anyagi hátterét - a zsákok és kesztyűk beszerzését, az önkéntesek által összegyűjtött hulladék begyűjtésének és lerakásának költségét - ebben az évben az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség finanszírozza.

A vízügyi igazgatóságok az Országos Polgárőr Szövetség közreműködésével 100 ezer pár munkavédelmi kesztyűt és ugyanennyi zsákot osztanak szét országszerte az önkéntesek között. A TeSzedd! zsákokban összegyűjtött hulladékot a hulladékgyűjtéssel foglakozó helyi közszolgáltatók az akció napján, június 2-án vagy a következő heti bejáráskor az ország bármely településéről ingyen szállítják el.

Az önkéntesek bejelentésein alapuló, a szervezésben résztvevő minisztériumok háttérintézményeinek közös munkájával elkészített országos hulladéktérkép a Belügyminisztérium által felügyelt közmunkaprogram számára is hasznos, mert pontos és részletes adatokkal szolgál az illegális hulladéklerakókról - áll a közleményben.

Az esemény kiemelt kommunikációs főtámogatója az MTVA. Június 2-án a közszolgálati televízió- és rádiócsatornák változatos műsorokkal számolnak be országszerte az eseményről, este pedig 90 perces összeállítást sugároz az m1.

Olvasóink írták

 • 3. macs 2012. május 31. 12:04
  „Szép dolog ez az akció, de talán a megelőzésre is törekedni kéne! Őszintén mondom, nagyon utálom a mások által eldobált szemetet a házunk előtt összeszedni. Szívem szerint leordítanám azokat, akik mindent szana-szét dobálnak, még akkor is, ha a szemetes 3 lépésre van tőlük.
  2. Horthyszobor,
  Te komolyan gondolod, hogy az ártérre és a város környéki illegális lerakókba ők hordják ki a szemetet, sittet és egyéb hulladékot?”
 • 2. Horthyszobor 2012. május 31. 09:38
  „Etnikai prevenció is lesz-e??? Mert ők a legnagyobb szemetelők.”
 • 1. Lucia 2012. május 31. 08:27
  „"Több mint százezer önkéntes..."
  Ja, amikor a főnök azt mondja, KÖTELEZŐ önkéntesen megjelenni szombat délelőtt, elvéve az időt a családtól!
  Pl. köztisztviselők...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emberkereskedőt fogtak Tolnában

T. Gy. tavaly prostituáltnak adott el két magyar állampolgárságú nőt Bécsben. Tovább olvasom