Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Tésztában sült csülök

Hozzávalók: 1 füstölt csülök, 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 2 dkg só, langyos víz, 1 dkg cukor


A csülköt bő vízben félig puhára főzzük, a csontot kiszedjük belőle, hűlni hagyjuk.
A lisztet átszitáljuk, langyos helyen előmelegítjük. Az élesztőt kevés langyos vízben a cukorral feloldjuk. Kevés liszt hozzáadásával kovászt készítünk. A kovászt hozzáadjuk az előkészített liszthez, sózzuk, jól összedolgozzuk, nem túl kemény tésztát készítünk.

Amikor elkészült, a tetejét meglisztezzük, ruhával letakarjuk, langyos helyen megkelesztjük. Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk, a csülköt beburkoljuk a tésztába, a tetejét éles késsel bevagdossuk, mint a kenyeret, néhány helyen megszurkáljuk, hogy a sütés közben keletkezett gőzök el tudjanak távozni. 180 °C-os sütőben sütjük, ha elkezd a teteje pirulni, langyos vizes ecsettel megkenjük.

Ha kisült, keveset pihentetjük, majd szeleteljük. Reszelt tormát, mustárt vagy házi savanyúságot kínálunk hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ray (Ray)

Életrajzi film egy zenészről, akit Ray Charles-nak hívtak. A huszadik századi popkultúra egyik… Tovább olvasom