Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

Tetanuszhiány

Sopron P. Horváth László Átmenetileg a betegeknek nem tudják kiváltani a tetanusz oltóanyagot Sopronban. A gyógyszerből az egész országban hiány van. A forgalmazó ígéri, napokon belül helyreáll a rend.
– Az egyik ismerősömet kutya harapta meg, elment a soproni Erzsébet-kórházba. Az orvos azonban közölte vele, tetanuszt nem tud beadni számára. Felírt egy receptet, amelyet gyógyszertárban válthat ki. Azt tanácsolták ugyanakkor, érdemesebb egyből felkeresni egy osztrák patikát, ugyanis a szerből az egész országban hiány van – hívta fel szerkesztőségünk figyelmét egyik olvasónk.
Kardos Ildikó, az Erzsébet-kórház főgyógyszerésze lapunknak elmondta, a nagykereskedő már április elején jelezte, gondok lesznek az ellátással. – kórházunk a fekvőbeteg-ellátáshoz elégséges mennyiségq oltóanyaggal rendelkezik, így ezen a területen a betegek észre sem vették a zavart – tette hozzá a főgyógyszerész. – A járó betegeknél azonban több esetben nem állt rendelkezésre a készítmény. A forgalmazó ígérete szerint a napokban újból megkezdi a szállítást, így ismételten lesz oltóanyag.
Információink szerint a hiány oka az volt, hogy a gyártó cég az elmúlt évben beszüntette a gyógyszer magyarországi előállítását.
A külföldi cég a hazai szükségleteket nem tudta folyamatosan kielégíteni.
A főgyógyszerész elmondta még, az oltóanyagot hetvenkét órán belül kell beadni. A vényre felírt gyógyszert a rászorultak a háromszáz forintos receptdíj megfizetése ellenében válhatják ki. Az így beszerzett vakcinát a kórházi kezelőorvos vagy a háziorvos adja be utólag.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

500 éve ''létezik'' Amerika

Tovább olvasom