Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 22°C | 35°C Még több cikk.

Tétellopás: biztonsági őr árulta a vizsgakérdéseket?

Pénzért adta el a diákoknak zárthelyi dolgozatok kérdéseit egy biztonsági őr a Pécsi Tudományegyetem műszaki karán. A férfi legalábbis erről beszél egy felvételen, ami a Baranya Megyei Online szerkesztőségéhez került. A biztonsági őr - állítása szerint - a tanárok irodáiból szerezte meg a tételeket.
A hanganyagon a készítője megkérdezi a biztonsági őrt, hogy mennyit fizetnek a diákok a tételek darabjaiért. A biztonsági őr azt mondja, hogy ötezret. Arról is beszélnek, melyik tanárok irodájából jutott hozzá a kérdésekhez az őr. A felvételen elhangzó tanárok neve valóságos személyeket jelölnek.

A kérdések megismerése matematika, és mechanika tárgyakból írt zárthelyi dolgozatokhoz jelenthettek "segítséget". Ezek a tárgyak a karon a legnehezebbek közé tartoznak. A bama.hu szerkesztősége megmutatta a felvételt a műszaki kar vezetőinek, akik elképedtek a hallottakon. Amint mondták, haladéktalanul feljelentést tesznek a rendőrségen.

Jogászok szerint ugyanakkor kétséges, történt-e egyáltalán bűncselekmény, s ha igen, akkor pontosan milyen. Felvetésük szerint a magántitok megsértése jöhet szóba, ezt a törvény egy éves szabadságvesztéssel bünteti. A felvétel készítője nem kívánt nyilatkozni. A bama.hu úgy tudja, a beszélgetést szeptemberben rögzítette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbocsátások a győri kórházban

Két lépcsőben, összesen 40 dolgozójától válik meg a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház - írja a… Tovább olvasom