Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Téti önkéntes tűzoltók bevetésen

Két éve holland testvérvárosától kapott tűzoltóautót Tét, és önkéntesei az elmúlt hétvégén jó hasznát vehették. Az égő gabonatáblához előbb értek oda, mint a hivatásosok Győrből és Csornáról.
Szombaton délután két óra után, a legnagyobb hőségben érkezett a hívás a tűzoltósághoz: ég a gabonatábla Tét és Rábaszentmihály között. A hivatásosok nagy erőkkel vonultak a helyszínre, Győrből három, Csornáról egy járművüket indították útnak. Második, kiemelt fokozatú volt a riasztás, mert az mindig veszélyes, ha a kenyérnekvaló kap lángra. A tűz a lábon álló gabonában hamar, nagy területre kiterjedhet. Az, hogy ezúttal csak 200 négyzetméteren égett le az aratnivaló és 50 négyzetméteren a száraz fű, a tűzoltóság szerint a tétieknek köszönhető. Az önkéntesek értek oda ugyanis először a helyszínre.
Varga Miklós Zsolt, a Téti Tűzoltó-egyesület elnöke – aki részt vett a bevetésben – a Kisalföldnek elmondta: az eset szerencsés kimenetelét annak tulajdonítja, hogy egy arra járó traktor körbetárcsázta az égő részt. Az önkéntesek az utómunkálatokból vették ki a részüket, vízsugarat inkább csak azért alkalmaztak, nehogy újragyulladjon a gabona. Azt azonban így is bizonyították a tétiek, hogy könnyen, gyorsan bevethetőek. Rendszerint parancsnokukhoz érkezik a hivatásosoktól az értesítés, akkor szólnak neki, mikor ők már elindultak. De Tét esetében így is hamarabb a helyszínre érhetnek a helybeliek, akik mobiltelefonon riasztják egymást.
Két éve kaptak egy jól felszerelt tűzoltóautót. Szerintük a holland testvérváros ajándékának köszönhető hatékonyságuk, mert amiatt szervezték újra az addig „alvó” egyesületet. Két hete viszont már az idelátogató adományozóknak azzal büszkélkedhettek, hogy idén már tizenkétszer vonultak. Egy műszaki mentés kivételével oltási feladatokat láttak el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerekestragédia

Az ausztrál női országúti kerékpáros csapat tagja, Amy Gillett életét vesztette, öt társa súlyos… Tovább olvasom