Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 2°C Még több cikk.

Tétova tangó (Je ne suis pas la pour etre aimé)

Jean-Claude 51 éves és kimerült. Válása óta magányos és szomorú életet él, és a munkájában sem leli örömét. Bírósági végrehajtóként mindennapi munkája által kétségbeesést visz az otthonokba. Vasárnap délutánjait az idősek otthonában tölti, mogorva, mindig elégedetlen apjával. Reménysugarat az irodájával szembeni, tangóoktatást kínáló táncstúdió jelenthet számára.
rendező: Stéphane Brizé

forgatókönyvíró: Stéphane Brizé, Juliette Sales, Claude Garnier
zeneszerző: Eduardo Makaroff, Christoph H. Müller
producer: Milena Poylo, Gilles Sacuto
vágó: Anne Klotz

szereplő(k):
Patrick Chesnais (Jean-Claude Delsart)
Anne Consigny (Françoise "Fanfan" Rubion)
Georges Wilson (M. Delsart, le pere de Jean-Claude)
Lionel Abelanski (Thierry)
Cyril Couton (Jean-Yves Delsart, le fils de Jean-Claude)

A film sztorija

Jean-Claude 51 éves és kimerült. Válása óta magányos és szomorú életet él, és a munkájában sem leli örömét. Valójában bírósági végrehajtóként mindennapi munkája által kétségbeesést visz azok otthonába, akik nem tudják fizetni lakbérüket, hiszen ő jelenti be kilakoltatásukat, és/vagy vagyonelkobzásukat.

Lehangoló vasárnap délutánjait pedig kivétel nélkül az idősek otthonában tölti, mogorva, mindig elégedetlen apjával. Reménysugarat az irodájával szembeni, tangó oktatást kínáló táncstúdió jelenthet számára. Egy napon, Jean-Claude elhatározza, hogy beiratkozik a tánciskolába, ahol találkozik a bájos Françoise-val, akivel első pillantásra egymásba szeretnek. Az egyetlen probléma, hogy Françoise épp házasodni készül! www.port.hu

Kritikák

Port.hu - stjnr

"A Tétova tangó rendezője, a mindössze második filmjét jegyző Stephane Brize jó érzékkel villantja fel szereplői életének egy-egy jellemző epizódját, melyekből - anélkül, hogy arra külön felhívná valaki a figyelmünket - pontosan kiderül, hogy milyen csalódások és be nem teljesült vágyak alakították a táncpartnerek világhoz fűződő viszonyát. Jean-Claude fásultsága és befelé fordulása ugyanúgy magyarázatot nyer, mint Francois elvárások között lavírozó élete, s az apró részletekből lassan kirajzolódik a két szereplő portréja. Bár Brize nagyon is helyesen
mindvégig ragaszkodik a realista ábrázoláshoz, annál azért jobban szereti saját hőseit, hogy ne a véletlenre bízza sorsukat."
A teljes cikk

mozinet.hu - Birkás Péter

"Pedig tényleg nem kapunk semmi rendkívülit, csak a szürke hétköznapokat, azok minden gondjával-bajával, talán egy kicsit lehangolóbban a valóságnál. Az elsőre unalmasnak és lerágottnak tetsző kispolgári tematika azonban mégis át van szőve valami furcsa varázslattal, óvatos tempója, visszafogottsága ellenére lassan elragadja az embert, a semmisnek tűnő karakterek megtelnek élettel, s kibontakozik valami, ami a vártnál sokkal erősebben kezd hatni az érzelmeinkre."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

IMDb.com
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb madárinfluenza elleni védőkörzetek Bács-Kiskunban

A Bács-Kiskun Megyei Védelmi Bizottság tájékoztatása szerint a Hercegszántó és Dunaföldvár… Tovább olvasom