Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Tévében a modern szexrabszolgák

A Viasat 3 legújabb sorozata igen kemény képet fest a prostitúcióra kényszerített lányokról, asszonyokról.

Kelet-Európából évente több száz nő esik áldozatul a jól fizető külföldi munkák hirdetéseinek, és a legtöbbjük prostitúcióra, rabszolgamunkára lesz kényszerítve. A Viasat 3 legújabb sorozata igen kemény képet fest erről a problémáról.
 

A Viasat 3 október 28-án mutatta be a Matrioshki című, belga bűnügyi sorozatot, amely méltatlanul kevés figyelmet kapott. Pedig a sajtóvetítésen nem csak a bemutatott epizód bizonyította, hogy igényes produkcióról van szó, hanem egy meghívott szakértő, dr. Fehér Lenke egyetemi tanár, az Országos Kriminológiai Intézet főmunkatársa is igyekezett felhívni a figyelmet arra, hogy ez a sorozat nem csak szórakozás céljából készült. Véleménye szerint a Matrioshki akár oktatófilm lehetne a rendőrök és a fiatal lányok számára, mivel elég valósághűen ábrázolja azt a sorsot, amely a meggondolatlan áldozatokra vár, akik jól fizető külföldi munkákra jelentkeznek, és egészen mást kapnak, amikor elhagyják hazájukat.

Marc Punt és Guy Goossens sorozata tíz lány történetét mutatja meg, akik litván és orosz újságokban megjelent hirdetésekre válaszolva kerülnek össze, és indulnak el külföldre abban a reményben, hogy végre kitörhetnek abból a szegénységből és reménytelenségből, amelyben eddig éltek. Bár a szülők figyelmeztetik őket, hogy az ilyen munkák sok veszéllyel járnak, ráadásul a munkaadók is elég titokzatosnak tűnnek (külföldi szerződést adnak aláírásra, kezességet kérnek a családtól), a lányok mindenképpen bele akarnak vágni az izgalmasnak tűnő kalandba.

A külföldi tréning és az utazás alatt még tele vannak reményekkel, de amikor Belgiumba érkeznek, hamar kiderül, hogy nem csak táncolniuk kell az éjszakai klubokban. A rendőrség persze korrupt, és eredménytelenül dolgozik, csupán egyetlen belga újságíró, Nico Maes szeretné felgöngyölíteni az ügyet, amelyről mindenki szívesebben hallgatna. A lányok tehát magukra maradnak a szervezett bűnözés hálójában, a szökés tűnik az egyetlen esélynek, de ha az életed a tét, kétszer is meggondolod, hogy "megszoksz vagy megszöksz."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Próbababák naftalinszagban és aranyszínű selyemköpenyben

A női varroda egy külön világ a Szegedi Nemzeti Színház legfelső emeletén: az idei évad 16… Tovább olvasom