Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Téves adatokat akartak rögzíteni Salgótarjánban

Nem szerepeltek az Országos Választási Iroda számítógépes rendszerében a hétórás részvételi adatoknál a salgótarjániak, mert a helyi választási iroda téves adatot próbáltak a rendszerbe erőltetni - értesült a Független Hírügynökség.
Barta László megyei főjegyző, a Területi Választási iroda vezetője a Független Hírügynökségnek az üggyel kapcsolatban elmondta: Az informatikusok azért nem tudták rögzíteni az első napközbeni részvételi adatokat, mert - hibásan - a választásra jogosultak száma helyett a választói névjegyzékben szereplők sorszámát akarták a rendszerbe bevinni. Mire a tévedésre rájöttek, addigra lezárták a választás informatikai rendszerét.

A két szám általában azért különböző, mert a névjegyzékbe vételt követően lehetnek lakóhelyváltások, illetve halálozás is történhet -tette hozzá magyarázatként a erületi Választási iroda vezetője. Az esetet egyébként a megyei főjegyző a helyi választási iroda hibájának, a felkészítés hiányosságának tudja be.

Kádár Zsombor, salgótarjáni főjegyző a Független Hírügynökség kérdésére válaszolva közölte: a hibát korrigálták, a 41 salgótarjáni körzet részvételi adatai is bekerültek 9 óra után az országos rendszerbe. A salgótarjáni főjegyző személyesen kért elnézést az Országos Választási Bizottságtól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiányzó lakcímkártya miatt nem szavazhatott

Zavartalan az Európai Parlamenti választás Magyarországon, reggel negyed tízig mindössze egy… Tovább olvasom