Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Tévés mobiltelefon a Nokiától

A Nokia televíziós adások vételére is alkalmas mobiltelefont dobott piacra. A 7700-as modellszámot viselő telefon valóban működőképes telefontévét és 7700-as video- és kameraopciót is kínál, nem beszélve a beépített FM-rádióról.
A Nizzában megrendezett Mobil Internet Konferencia előestéjén a finn gyártó bejelentette, hogy 2004 folyamán 100 millió színes kijelzős, Java-alkalmazások futtatására képes, magas szintű üzenőszolgáltatással rendelkező készüléket kíván értékesíteni. Szintén a jövő évi terveket érinti az a bejelentés, mely szerint a cég 15 olyan modellt szeretne a piacon tartani, amely képes a nagy sebességű Edge hálózati kapcsolat kihasználására.
Digitális komornyik
Egy mobiltelefon-gyártókból, telefonszolgáltatókból és szórakoztatóelektronikai vállalkozókból álló konzorcium olyan maroktelefon-szoftverek fejlesztését finanszírozza, amelyek alkalmasak a felhasználó beavatkozása nélkül eldönteni, hogy mikor teljesítsék átutalásait. A Mobile VCE néven ismertté vált konzorcium olyan óriásokat is a tagjai között tudhat, mint a Nokia, a Sony, a Vodafone és a BBC. A Southamptoni Egyetemen az ezzel a projekttel foglalkozó Nick Jennings véleménye szerint a szoftverek olyanok lesznek, mint egy komornyik: bizonyos idő elteltével kiismerik használóik szokásait, akik viszont bármikor meghatározhatják, hogy mennyi önállóságot engednek a programnak. A digitális komornyik legfőképp a telefonnaptárba bejegyzett eseményekkel foglalkozik majd, amelyek közbenjárást, esetleg fizetést igényelnek. Például segíthet tulajdonosának repülőjegyet és hotelszobát foglalni. Jennings úgy véli, az efféle szolgáltatások a jövőben egyre népszerűbbek lesznek. A prototípust notebookokon már tesztelik. Az első, kifejezetten mobiltelefonokhoz tervezett verziók 18 hónapon belül kerülnek a boltokba.
Autofókuszos kamera maroktelefonokba
Az NTT DoCoMo és nyolc regionális leányvállalata bejelentette, hogy piacra dobja a mova_ P505iS típusjelű mobiltelefont, amely a világ első autofókuszos készüléke. A P505iS a második modellje az új 505iS sorozatnak, amelynek tagjai i-mode kompatibilisek, illetve megapixeles felbontású kamerával rendelkeznek.
A P505iS esetében a CCD-kamera felbontása 1,28 megapixel, s az autofókusz segítségével éles és tiszta képek készíthetők még azok számára is, akik nem járatosak a fényképezésben.
Alkoholfüggőknek: a mobil értesíti a kezelőorvost
Független fejlesztők Japánban olyan megoldást mutattak be, amely segíthet az alkoholfüggő polgároknak a leszokásban. A mobiltelefon mikrofonja mellé beépítettek egy szondát, amely méri a lehelet alkoholtartalmát. Az egyelőre kísérleti stádiumban lévő modell jelzi, ha a telefonhasználó szeszesitalt fogyasztott (vagyis leheletének alkoholtartalma elért egy bizonyos szintet). A jelzés aztán egy kiegészítő elektronikán keresztül elküldi a tényről szóló SMS-t a kezelőorvosnak, aki a beteget felhívhatja, vagy SMS-t küldhet neki a további teendőkről.
prim.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volt egyszer egy Mexikó

A film egy fejezetnyi időt átugrik a Desperadóhoz képest, és gyakran utal különböző jelenetekre,… Tovább olvasom