Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Tilos a tolnai iskolákban az energiaitalok fogyasztása

Megtiltották Tolna város iskoláiban április 1-jével az energiaitalok fogyasztását.
A Teol.hu Tolna megyei hírportál szerdai cikke szerint a Wosinsky Mór Oktatási Intézmény módosított házirendjében szerepel az új szabály.

A hírportál idézte a házirendet, amely szerint "a tanuló kötelessége, hogy védje saját és társai egészségét; éppen ezért tilos a dohányzás, az alkohol- és energiaital-fogyasztás, kábítószer-fogyasztás, az iskola területére történő behozataluk, terjesztésük".

Hága Lászlóné, a három tolnai általános iskolát egyesítő, 650 diákot oktató intézmény vezetője az MTI-nek elmondta: a tiltást az indokolta, hogy rossz tapasztalataik voltak az energiaitalokat fogyasztó tanulók viselkedésével kapcsolatban.

"Nem egy gyerek jött energiaital fogyasztása után "felpörögve" iskolába, és zavarta a munkát, az ő egészségük és a többiek nyugalma érdekében volt szükség a szigorításra" - jegyezte meg.

Mint az intézményvezető mondta, az energiaitalok tiltását, amelyre a közoktatási törvény lehetőséget ad, az iskola szülői munkaközössége és az iskolaszék is támogatta.

Olvasóink írták

 • 3. balihoho 2012. április 05. 13:39
  „Lázár, a nagy gyerekvédelmet hirdető, példát vehetne róla! Csak helyeselni lehet, ugyan akkor, részben a gyártókkal, részben a szülőkkel, fizettetném ki az energia ital miatt " lerobbanó" gyerek orvosi kezelési költségét A szülőkkel azért, mert engedik hogy hülyüljön a gyerekük.”
 • 2. Mozimasiniszta 2012. április 05. 10:34
  „Ezeknek a nyilvánvalóan nem a fiatal szervezetbe való - emelt dózisú koffeint tartalmazó, ismeretlen eredetű proteinnel dúsított (esetleg rákkeltő) hatású vegyi kotyvalékokat még a felnőtteknek sem ajánlom ! a gyerekektől meg egyenesen eltiltanám !
  Ugyanolyan korlátozást kellene alkalmazni mint a dohány és szesz árusítására !”
 • 1. Emberségetavilágnak 2012. április 05. 06:43
  „Nagyon helyes.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fatuskónak ütközött egy kisodródott motorkerékpár

Ketten megsérültek, amikor egy motor egy kanyarban kisodródott, fatuskónak ütközött, majd kigyulladt… Tovább olvasom