Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Tilosból vadászó traffipaxok

A Legfőbb Ügyészség szerint a sebességmérő autók úgy büntetik a gyorshajtókat, hogy közben maguk is megszegik a KRESZ-t.
Az ügyészség szerint a rendőrség nem engedhetné meg, hogy a traffipaxos autók járdákon és az autópályák leálló sávjaiban parkolva mérjék az autók sebességét, hiszen ezzel nyilvánvaló veszélyforrásai a közlekedésnek, illetve akadályozzák a gyalogosokat, ha a járdákon állnak - írja a Népszabadság.

Álláspontjukat azzal is indokolják, hogy ilyen esetekben a rendőrautó nem használ megkülönböztető jelzést, így ugyanazok a szabályok vonatkoznak ezekre is, mint minden más autósra. A BRFK szerint viszont fontos közérdekből, ideiglenesen igénybe vehetik a leállósávokat és a járdákat, miután a halálos balesetek többsége a gyorshajtás miatt történik. Az ügyészség szerint viszont ez csak kataszrófahelyzetre, baleseti- és rendezvényhelyszínek biztosítására vonatkozik.

Az ügyben megkezdődött az ügyészség és a rendőrség egyeztetése. A felek szerint megoldást csak a KRESZ módosítása jelenthet - írja a lap.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. ujpest111 2009. június 21. 21:47
  „Kit érdekel, hogy hol áll a rendőr?
  Én nem szoktam ezzel foglalkozni mert nincs félnivalóm.......
  Azt érdekli aki gyorsan hajt és szabálytalanúl vezet.......
  Remélem módosítanak mindenen és még több schumachert kapnak el........
  KELETARU!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ha te mondjuk bank igazgató vagy akkor miért nem építesz házakat?
  Mert a közlekedésrendészetnél dolgozó rendőr alapvetően a közlekedésre figyel és nem kifejezetten a betörőkre.........
  Azokra is, de nem úgy küldik ki, hogy radarozz az M5-ön, de közben fogj egy betörőt sopronban.........
  okoska......
  inkább ne irkálj ide, ez nem a te eszednek való és nem bántani akarlak.......”
 • 42. flexsnake 2009. június 21. 15:37
  „36. legalább vetted volna viccesre a hozzászólást mert így szánalmas lett. Mondjuk egy elmés flexikon szóval :p

  Egy kérdés:
  Melyik a kevésbé káros viselkedési forma:
  1. Rendőrként egy vitatható helyen parkolni .
  2. 200-al terhesanyukát gázolni.

  Tudom, a rendőr az rendőr és fúj, az anyuka meg ugye kit érdekel....
  Mondom, el kell költözni ha nem tetszik. Grönland független ;)
  Lehet akármilyen kemény az ügyészség a rendőrnek mindig el kell nézni apróságokat hogy tudja teljesíteni a munkáját. Ez belefér. A száguldó gázolók nem férnek bele.”
 • 41. tobikamama 2009. június 21. 12:58
  „AZ A BAJ AZ EGÉSSZEL, HOGY NEM TUDNAK AZ ÜGYÉSZEK MIVEL FOGLALKOZNI AZOKAT AZ ÜGYEKET KELLENE TÁRGYALNI AMIK MÁR ELMULTAK 2 ÉVE NEM PEDIG A RENDÖRÖKKEL FOGLALKOZNI AMIHÖZ NEM ÉRTENEK CSAK PROBÁLKOZNAK VELE, PERSZE AZÉRT HUZZÁK AZ IDÖT MERT ADIG KITUDNAK BUJNI A FELELÖSÉG ALOL VAGY VALAKIT MEGTALÁLNAK DOBNI KIS SUSKÁVAL A KORUPCIÓ ITT VAN MAGYARORSZÁGON”
 • 40. CID 2009. június 21. 12:47
  „Mondjuk nem értem, miért kellene kitáblázni, két országos napilapban közzétenni, bemondatni a rádióban, hol van trafipax ? Ha nem okoznak balesetveszélyes helyzetet, nem akadályozzák a forgalmat, tőlem ott állnak ahol akarnak.”
 • 39. lopicigazsi 2009. június 21. 11:46
  „<moderálva>”
 • 38. keletaru 2009. június 21. 11:40
  „Tilosból vadászó betörökre , na az lenne a jó hír . Ne a statisztikát javítsák a közlekedési eseményekkel ! Ja és rendőr álljon meg ott ahol akkar ....tényleg röhej . Lassan már az elkövető mondja meg a rendőrnek mit lehet ! Hátha ez a nagyjogállamosdi , akkor kösz nem kell több belőle . Egyesek azt írják el lehet menni ..Hát meglehet nézni , hogy el is mentek . S hiányzik is az államnak ez a bevétel . De aki mondta az meg felelőségnélkül mondta . Bezzeg most sunnyog .... De nem baj itt alúl sikeressen megosztottak minket .Üdv Kuci”
 • 37. igazságkereső 2009. június 21. 11:33
  „Nem kellene-e Dr.Draskovics Tibor rendészeti és igazságügyi miniszter urat valamilyen tanfolyamra elküldeni, hogy az embereit szakszerűségre tudja utasítani, ha már Ő maga sincs tisztában azzal,hogy mit lehet és mit nem? Természetesen maga a társadalom is megfelelő nyomást tudna gyakorolni erre, ha a többség sajnos nem lenne oly sötét mint amilyen. Ez a mi bajunk a "rendszerváltást követő" 20 év után is.Kitisztul-e valaha is ennek az országnak az "agya"?”
 • 36. Lúdasmatyi 2009. június 21. 11:19
  „Arra gondoltam,ha innentől bármilyen kérdésem van,azt egyszerűen csak fel kell tennem flexikének, s máris megtudom a mindenkori érvényes helyes választ.Milyen jó,hogy van egy ilyen ügyes,okos, agytól dagadó,magával semmit kezdeni nem tudó,minden lexikont,tanítást, paragrafust fejből tudó,emberünk.Jó érzés ezt tudni,nem?”
 • 35. qa 2009. június 21. 10:19
  „"ott áll meg a rendőr ahol akar, ha nem tetszik akkor lehet költözni afrikába."
  Elvileg, papíron Magyarországon jogállam van, az más kérdés, hogy jogbiztonság az nincs. A rendőröknek csak az a szerencséjük, hogy nem rohangál be sok állampolgár az illetékes ügyészségre feljelenteni a szabálytalankodó rendőröket. Ha így történne, eléggé sűrűn rugdosnák seggbe az illetékes rendőri vezetőket a felügyeleti szervük (ügyészség) által végzett kivizsgálások miatt. Nem véletlenül mozgolódik a Legfőbb Ügyészség ez ügyben, ugyanis nem hiányzik nekik meg az államigazgatás image-ének egy valag belső szabálytalanság feltárása. Persze figyeljétek meg. Majd jól megmódosítják a vonatkozó jogszabályt azért, hogy a rendőröknek szabálytalanul is lehessen mérni. Ez nem lenne gond. A gond az, hogy kb. ugyanekkora munkára lenne szükség ahhoz is, hogy megmódosítsák a jogszabályokat ahhoz, hogy a külföldit is meg tudja a rendőr büntetni. Azt meg valamiért nem akarja senki sem. Na ez a durva kedves mindenki! És itt hányom el magam rögtön ettől az egésztől, ami itt van.”
 • 34. GAgyi 2009. június 21. 10:13
  „A rendőr nem ott áll meg ahol akar. Még akkor sem, ha megkül. jelzéseit használja. Pl. a vasúti átjáró szaályait akkor is köteles betartani. HA nem használja , akkor a __KRESZ__ szabályai ugyanúgy vonatkoznak rá is.
  Flex érvelésed hibás, erőszakos.
  "ott áll meg a rendőr ahol akar, ha nem tetszik akkor lehet költözni afrikába."
  Ez meg minősíthetetlen és nem is igaz. A második fele meg meggondolandó.......:)”
 • 33. tahoszegedi 2009. június 21. 08:48
  „<moderálva off>”
 • 32. tahoszegedi 2009. június 21. 08:36
  „<moderálva off>”
 • 31. flexsnake 2009. június 21. 07:03
  „ott áll meg a rendőr ahol akar, ha nem tetszik akkor lehet költözni afrikába.”
 • 30. Lacca 2009. június 21. 01:36
  „...bocsi az kimaradt, hogy mindezt az autópályán!!...”
 • 29. Lacca 2009. június 21. 01:35
  „Aranyosak voltak a rend őrei amikor Röszkén a határnál a forgalommal szemben trafiztak... Amikor meg elindultak onnan, akkor a rendőrnő aki vezetett persze telefonált. Ha ezt én teszem akkor meg felakasztanak...”
 • 28. maradando 2009. június 21. 00:33
  „Csak az követ el hibát akinek járműje van. Ergó ! A rendör mindent megtesz ,hogy ennek fényképes nyoma legyen . Végkövetkeztetés ! Átállsz a sőtét oldalra és fényképezzél te ! :))”
 • 27. qa 2009. június 20. 23:45
  „Amióta objektív felelősség van a magyar rendszámmal közlekedőkre nézve, azóta ugye sokkal könnyebb dolguk van a rendőröknek az eljárás vita néküli, "kényelmes" lefolytatására. Ki se kell szállni az autóból, igazoltatni sem kell, csak fotózni és küldözgetni automatában a határozatokat a büntetésről. Ez már itt nem ok. Mi van a nem magyar rendszámokkal közlekedőkkel? Engem sem büntettek még meg sosem, de azért eléggé frusztrál amikor látom a trafit és tudom, hogy csak ránk, magyarokra vadásznak, a többi meg mehet, ahogy akar, ami a csövön kifér. Ha ez a helyzet, nem bánom, tudomásul veszem. Viszont akkor cserébe, amiért ilyen rendesek, vonatkozzon már rájuk is minden jogszabály, ha már ők ennyire tudják osztani az észt (meg a bírságokat). Ja, hogy a legtöbb helyen csak úgy lehet előírásszerűen mérni a trafival, hogy közben meg kell szegni a kreszt? Hmmm.... Hát ez is kiderült, bár már több alkalommal észre vettem ezt a dolgot én is. Nem baj. Ez egy jó érv a bíróságon.”
 • 26. nyomdasz63 2009. június 20. 23:06
  „Bár van vagy15 éve,de mindhárman emlékszünk még !!! Vidéki nyomdából jöttünk haza meló után,hétköznap 23 óra körül.A Kkdorozsmai volt MAGÉV -nál gyanús "kockalada" !!! Az az AHN ...-s volt!!! >>>DE !!!a főnök visszatolatott,mégegyszer megnéztük!>>>Jól láttuk!-Kissé ferdén egy román rendszám volt rá felakasztva hátulról !!! Akkoriban "fejpénz" volt feldobva,ha KOLLÉGÁT kapnak le gyorshajtással !!! NO ????”
 • 25. tahoszegedi 2009. június 20. 21:42
  „22. hozzászólás flexsnake 2009.06.20. 19:06

  Olvasgassál Kreszt:
  9. §
  21. §
  28. §
  42. §
  49. §
  a jogalkotó úgy fogalmaz, hogy " a megkülönböztető jelzésEIT használó"

  és egy záróvonalnál való megfordulásra nem jogosítja fel a sündöröket a kék lámpa használatára.
  Megkülönböztető jelzéseket használó gépjárművek

  49. § (1) A gépjármű megkülönböztető jelezéseket adó berendezéseit csak abban az esetben szabad működtetni, ha a feladat sürgős ellátása, a személy-, élet- és vagyonbiztonság, továbbá a védett személyek és kíséretük biztonsága érdekében az szükséges, és a forgalmi viszonyok azt indokolttá teszik.

  továbbá:

  Az alkotmány (latin eredetű szóval konstitúció) általában egy adott állam alaptörvénye, amely az állam jogrendjének alapvető jogforrása. (és nem a törvény felett áll, hanem a többi törvény alapja)

  Tudnék kapásból egy tucatnyi példát mondani olyan törvényre ami ütközik az alkotmánnyal.”
 • 24. sima 2009. június 20. 20:49
  „Erről az egészről az jutott eszembe , hogy amikor a házunk elött a rendőrök felálltak a fűre ( ahova egyébként tilos lenne parkolni , mert a közterültesek csípőből bírságolják azt aki ott parkol ) és onnan fotózták a gyanutlan autósokat. Én szépen eléjük gurultam a kocsival és bekapcsoltam a vészvillogót , így már nem volt értelme tovább maradniuk mert takartam a kilátást. Erre az volt a reakciójuk , hogy szó nélkül elhúztak onnan.
  Nem is szólhattak volna , hiszen egy "motorhiba" nem előre nem látható. :))”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem volt határozatképes az SZDSZ országos tanácsa

Kevesen mentek el szombaton 10 órára, az SZDSZ országos tanácsának rendkívüli ülésére, így az… Tovább olvasom