Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Tiltakozás az Árkád-hitel ellen

Petíciót nyújtott be az Európai Parlamenthez a Magyar Természetvédők Szövetsége a győri Árkád bevásárlóközpont finanszírozása miatt.
A szerkesztőségünkbe eljuttatott közlemény szerint az Európai Fejlesztési Bank (EIB) utólagos folyósítással 40 millió euró hitellel segítené a győri, novemberben nyíló Árkád bevásárlóközpont felépítését. Éger Ákos, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Kelet-közép-európai Bankfigyelő Hálózat munkatársa szerint az EIB alapokmánya szerint a bank nem támogathat olyan beruházást, melyhez más források is elérhetőek.
– Egy bevásárlóközpontot nem egy köztulajdonban álló bank kedvező kamatozású hiteléből, hanem kereskedelmi banki forrásokból kellene felépíteni és működtetni – mondta a Kisalföldnek Éger Ákos, aki egyenesen a bank felügyeleti jogát gyakorló Európai Parlamenthez juttatta el a zöldek tiltakozását.
A petícióval a Magyar Természetvédők Szövetsége többek között azt szeretné elérni, hogy az Európai Parlament javasolja az EIB-nek a győri Árkád bevásárlóközpont megvalósításához és üzemeltetéséhez nyújtandó hitel felülvizsgálatát és visszavonását.
Megkerestük a beruházó cégcsoport magyarországi képviseletét, hogy reagáljon a zöldek közleményére, de lapzártánkig a vállalat sajtóosztályának közleménye nem érkezett meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bekerekező kerek erdő

„ Hej, óvoda, óvoda, de fényes az ablaka, de tágas az ajtaja, de szép tiszta minden terme,… Tovább olvasom