Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 12°C Még több cikk.

Tim Berners-Lee a birodalom lovagja lett

II. Erzsébet angol királynő lovaggá ütötte Tim Berners-Lee-t, a World Wide Web (WWW) atyját, aki egyben a a World Wide Web Consortium, tehát a W3C nevű szervezet igazgatója is.
E mellé a brit birodalom második legmagasabb rangú kitüntetését is megkapta. A Londonban született, de napjainkban már az Egyesült Államokban élő 48 éves szakember "az Internet globális fejlődésére gyakorolt szerepéért", illetve a World Wide Web (WWW) feltalálásáért kapta a nem mindennapi elismerést. Berners-Lee mindenesetre megjegyezte: ez a megtiszteltetés nem csak neki, személy szerint szól, hanem azoknak a webfejlesztőkből, az internet feltalálóiból és fejlesztőiből álló közösségnek is, amelynek munkája lehetővé tette a mai internet megszületését.
Berners-Lee a svájci CERN-nél hozta nyilvánosságra 1989-ben azt a javaslatát, amely szerint létre kell hozni egy "globális Hypertext Projektet". Ez később World Wide Webként vált ismertté. 1990 októberében megalkotta az első webszervert, amelynek neve "httpd" volt, az első internetes böngészőt, a "World Wide Web"-et, valamint a HTML első verzióját. A szakember később Michael Dertouzos, a Massachusettsi Technológiai Intézet (MIT) Informatikai Laboratóriumának vezetőjének a támogatásával 1994-ben megalapította a World Wide Web Consortium-ot, a W3C-t, amelynek mind a mai napig ő az igazgatója.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

254 nagyjátékfilm versenghet az Oscarért

A héten kipostázták az Amerikai Filmakadémia 5803 tagja részére annak a 254 nagyjátékfilmnek a… Tovább olvasom