Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Tini rablóbandát fogtak el Győrben

A rendőrség felszámolta azt a 16, gyermek, illetve fiatalkorú srácból álló bandát, akik tavaly november óta, 4-8 fős csoportokba verődve raboltak ki hasonló korúakat Győrben.
Hónapok óta tartotta rettegésben a Győr belvárosában sétálókat az a 16 tagú banda, amelynek tagjai több mint 25 alkalommal fosztottak ki hasonló korú fiatalokat. A társaság legidősebb tagja csak 19 éves, a két főnök pedig mindössze 13.

A gyanúsítottak vallomásaikban elmondták, áldozataikat véletlenszerűen választották ki, ha valaki szembement velük, s nem tetszett nekik, úgy döntöttek „lenyúlják". Ők ezt a kifejezést használták, nem mérték fel, hogy amit tesznek, az rablás. Ha a kiszemelt elszaladt, az éppen szembejövőt rabolták ki a banditák. Általában készpénzt és mobiltelefont vettek el a sértettektől. Egy esetben buszbérletet, amit visszaadtak. Az később derült ki, hogy nem az eredetit, hanem egy általuk hamisítottat kapta „vissza" a megtámadott fiú.

A gyanúsítottak között 13 évesek is voltak, mi több a csapat vezéregyénisége, a fő szervező a 13 éves Sz. Márió volt, aki már korábbról ismert a rendőrség előtt. Őt gyermekkorára tekintettel várhatóan a kalocsai zárt nevelőintézetbe helyezik majd el az eljárás végén. A szervezésben a 14 éves Sz. Aladár volt a srác segítségére. A csoport tagjai közül a rendőrség elfogatóparanccsal körözi a 15 éves Oláh Rolandot és a 16 éves Oláh Lajost, akik ismeretlen helyen bujkálnak, valószínű, hogy szülői segítséggel.

"Ez sajnos Moszkvától Londonig probléma most a világban, amikor fiatalkorúak, gyermekkorúak követnek el piti értékekért nagyon komoly és súlyos bűncselekményeket szintén gyerekkorúak sérelmére" - mondta a Független Hírügynökségnek Horváth Csaba győri rendőrkapitány.

Olvasóink írták

 • 4. KolompárRómeó 2009. január 21. 19:38
  „Kolompárok-e voltak?

  Remélem, a családi pótlékot tőlük nem vonják meg, elvégre ezért fossák a világra a pulyákat. Az adófizető rohadjon meg, ezek meg szaporodjanak, 20évente 5-szörözzék meg a számukat.”
 • 3. tüsök 2009. január 21. 19:04
  „Ha egy magyar üt egy cigányt egy percen belül húszan sietnek a "rokonok" a segítségére. Ha egy cigány üt egy magyart,még az is elszalad aki közvetlen mellette ált.Ez a baj gyávák vagyunk és ezt ők kihasználják.”
 • 2. flexsnake 2009. január 21. 17:44
  „Oláh, Márió meg Aladár.... Gratulálok. Egy-két gáspár és guszti nem volt? Szép gyermekkor, egyenes út a keményebb erőszakos büncselekményekig.”
 • 1. dodó 2009. január 21. 17:40
  „"Ez sajnos Moszkvától Londonig probléma most a világban, amikor fiatalkorúak, gyermekkorúak követnek el piti értékekért nagyon komoly és súlyos bűncselekményeket szintén gyerekkorúak sérelmére" - mondta a Független Hírügynökségnek Horváth Csaba győri rendőrkapitány.

  Kihagyta nyilatkozatból: Ez sajnos Moszkvától Londonig probléma most a világban, AHOL NAGYOBB SZÁMBAN ÉLNEK CIGÁNYOK!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy év 8 hónap felfüggesztett a tankelkötőnek

Az enyhítő körülmények között vette a bíróság figyelembe, hogy a harckocsit nem kellő gondossággal… Tovább olvasom