Délmagyar logó

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő 0°C | 7°C Még több cikk.

Tiszai halászlé Kovács Lajos módra

Hozzávalók 12 személyre:

2 db 2 kg-os ponty, 1 db 2 kg-os harcsa, 4 db nagy vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 4 db paradicsom, 8 evőkanál kalocsai édes paprika, 1 evőkanál erős paprika (ízlés szerint), 1 dl étolaj.

Elkészítése:

A halakat megtisztítjuk, kifilézzük, a filéket 3 cm szélesre vágjuk, besózzuk és hűtőbe rakjuk. (Ha van belsőség, azt is sózzuk és hűtőbe rakjuk.) A hagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk, majd a bográcsba helyezzük, hozzáadva az étolajat. Begyújtjuk a tüzet (legjobb a száraz akác). Feltesszük a bográcsot, kevergetés közben felmelegítjük a hagymát (nem pirítjuk, mint a pörkölteknél!). A tűzről levéve a bográcsba teszünk 3 evőkanál édes paprikát, hozzáadjuk a halak fejét, farkát és feldarabolt gerincét, ami a filézéskor maradt, és amit előtte természetesen besóztunk. Hozzáöntünk annyi vizet, amely az egészet bőven ellepi és újra feltesszük a bográcsot a tűzre. Beletesszük a karikákra vágott zöldpaprikát és a gerezdekre vágott paradicsomot. Amikor a lé forrni kezd, hozzáadjuk a maradék 5 kanál édes és 1 kanál erős paprikát. Minimum 50 percen keresztül erős tűzön főzzük, majd a bográcsot levéve az egészet átpasszírozzuk. Az így kapott levet visszatesszük a tűzre, és amikor kezd újra felforrni, beletesszük a belsőséget és a halszeleteket. Ezután lassú tűzön 15 percig főzzük. A tűzről levéve friss kenyérrel tálaljuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A további program

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzések: Szentlőrinc (NB III)–Pécsi MFC,… Tovább olvasom