Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 22°C | 35°C Még több cikk.

Tiszta

Emily élete végletesen szétcsúszott. Barátja, a hajdani rocksztár meghal heroin-túladagolásban, ő maga börtönbe kerül, egyetlen gyermekét a nagyszülők nevelik. Kiszabadulva elhatározza, újraépíti életét...
rendező: Olivier Assayas

forgatókönyvíró: Olivier Assayas, Malachy Martin
operatőr: Eric Gautier
zene: Brian Eno, David Roback
vágó: Luc Barnier

szereplő(k):
Maggie Cheung (Emily Wang)
Mary Moulds (Nő)
Nick Nolte (Albrecht Hauser)
Béatrice Dalle (Elena)
Jeanne Balibar (Irene Paolini)

A film sztorija

Lee, a lecsúszott kanadai rocksztár egy nap meghal kábítószer-túladagolásban, Emilyt (Maggie Cheung), a feleségét pedig letartóztatják kábítószer-birtoklásért.

Emily 6 hónappal később szabadul és Párizsban akar új életet kezdeni. Célja, hogy munkát találjon, és kábítószer nélkül, tiszta életet élve magához vehesse fiát Jay-t, akit Lee szülei nevelnek Vancouver-ben.

Miközben Emily a talpraállásáért közd, Lee anyja beteg lesz, és a nagyszülőknek szembesülniük kell a ténnyel: nem fogják tudni felnevelni unokájukat.

Legyőzve kétségeit és félelmeit a nagyapa (Nick Nolte) felkeresi Emilyt, hogy tájékoztassa a kialakult helyzetről... www.port.hu

Kritikák

Port.hu - efes

"Maga a film is akár valós eseményeken is alapulhat, hiszen Emily sorsa
nem egyedi, kapásból Marianne Faithful jut eszembe, aki topmodellből lett Mick Jagger szeretője, majd súlyos heroinista, hogy váljon belőle aztán hosszas lábadozás után kitűnő énekesnő. De a szórakoztatóipar hátsó udvarában túlontúl sok hasonló történettel lehetne találkozni ezen kívül is. Emilynek is sikerül megtisztulnia, ez adhat okot bizakodásra. Azt viszont kevésbé hiszem, hogy a film az elején említett célközönséget képes megszólítani, a szórakoztatóipar hátsó udvarában sem téma a heroin, és egyébként sem járnak művészfilmekre a "wannabe" médiasztárok. De a tizenéves lakótelepi srácok se, akik pedig legkomolyabban vannak érintve a keménydrog-témában, így ez a film megmarad az igényes filmek rajongóinak körében. Marad önmagában a megrázó erejű alakítás, az expresszív operatőri munka, stb., stb..."
A teljes cikk

mozinet.hu - Kostyál Andrea

"A rendező a drámai mondanivalót időben sűríti, az egyenes vonalon haladó cselekmény így el tudja kerülni a nagyobb kiállásokat, döcögős alapritmusából azonban mit sem veszít. Az év anyja címéért vetekedő nő mindeközben rutinos kozmopolitaként szeli át a fél világot, elhagyja a bűnös amerikai létet a még romlottabb párizsi éjszakákért, hogy aztán London érintésével megtalálja a számítását San Francisco-ban. Ebben a lapos drámába sajnos a jószívű nagypapaként betagozódó – egyébiránt civilben etil problémákkal küzdő – Nick Nolte sem képes egyensúlyt hozni."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lejár a Windows türelmi idő

Véget ért a türelmi időszak, és végleg életbe lépett a Windows operációs rendszerek frissítéseinek… Tovább olvasom