Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Tisztelgés a dicső elődök előtt

Hat éve, 1999-ben emlékezett meg első alkalommal a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház alapításáról. Akkor hagyománnyá tette, s a minap, a 256. évfordulón díszoklevelet adott át az intézmény támogatóinak. Azoknak a civil szervezeteknek, amelyek anyagilag segítik, s külön is a sokszoros véradóknak.

Megkoszorúzták Petz Aladár síremlékét

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház munkatársai nevében prof. dr. Oláh Attila orvos-igazgató koszorúzta meg a győri, nádorvárosi köztemetőben az intézmény névadójának, Petz Aladárnak a síremlékét, az intézményt hajdan támogató dr. Mulartz házaspár síremlékét ugyancsak megkoszorúzták, ahogy a megyei Kórházban a II. világháború idején, Győr bombázásakor hősiesen helytálló Szebalda nővér tiszteletére készített emlékoszlopot.

Külön megemlékeztek

a sokszoros véradókról


Délben a megyei Kórház igazgatótestülete díszoklevél-átadó ünnepséget tartott, melyen dr. Varga Gábor főigazgató méltatta az alapítót, s emlékezett a megyei Kórház hosszú múltjára. Az intézmény oklevelet adományozott azoknak a civil szervezeteknek és egyesületeknek, amelyek támogatják a megyei Kórház munkáját, s külön is megemlékezett azokról a sokszoros véradókról, akik ily módon segítik az intézmény tevékenységét.
„ A gyógyítás nagyon pénzigényes munka, s annyi forrást bizonyosan sohase fog kapni a Kórház, hogy ne szorulna a civil támogatásra.”

Intézmények, cégek

és szervezők


Díszoklevelet vehetett át tegnap egyebek között Szakács Imrétől, a Kórházat fenntartó megyei közgyűlés elnökétől az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány, a Gyermek Intenzív Alapítvány, a Richter Gedeon Rt., a Fenyő János Alapítvány és az abdai Fliegl Gépgyártó Kft. Pongrácz Istvánné 33 éve dolgozik a megyei Kórház központi laboratóriumában és otthon, Gönyűn 25 éve szervezője a véradásnak. Az évi kétszeri véradáson 250–300 gönyűi segíti vérével a Kórház munkáját. Horváth Valér bencés tanár iskolájában szervezője a véradásnak, s ő maga ötvennégyszeres véradó. Pk is díszoklevelet vehettek át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táltos masszőrt minden családba!

Ma ezerszer jobban megbízunk egy számítógépben, mint embertársainkban, inkább beveszünk egy szem pirulát a fejfájásunkra, mintsem valamilyen természetes gyógymóddal vagy ősi eszközzel, módszerrel próbálnánk meg azt elmulasztani. A táltosok, akik köztünk járnak, azt mondják, minden családba kellene egy gyógyító. A táltosiskolát végzők közel tíz százaléka orvos. Tovább olvasom