Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Tisztítás nélkül fogyasztható az ivóvíz

Sopronban és környékén a vezetékes ivóvizet sem vegyszeres, sem más formában nem tisztítják. Ám van, aki ezt nem fogadja el, és más megoldást keresett.
A sarródi Borza Zoltán természetgyógyász alternatív megoldást javasol a csapi ivóvíz fogyasztása előtt. Elmélete szerint a vizet tisztítás után kell elfogyasztani, ezáltal mentesülünk a benne lévő káros anyagoktól. Igaz, az eljárással a fontos ásványi anyagok szinte teljesen eltávoznak.
– Immáron másfél éve fogyasztom a megtisztított ivóvizet, néhány hónap után érezhető volt a változás – mondta el Borza Zoltán. – Tudni kell, a csapvíz bizonyos esetekben vegyszereket, műtrágyamaradványt tartalmazhat. Arról nem beszélve, hogy térségünkben meglehetősen kemény a víz, azaz több ásványi anyagot tartalmaz. Véleményem szerint a megszűrt víz egészségesebb, és ellenállóbb lesz tőle az emberi szervezet.
Hegedüs László, a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója sietve leszögezte: a soproni víz minősége kiváló. – Évente rendszeresen az akkreditált laborunkba küldünk mintát, ezen túl az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat is ellenőrzi a víz minőségét, amennyiben bármi gond lenne, azonnal közbeavatkozna – tette hozzá a vezérigazgató. – A hálózatból kinyert víz tisztítás nélkül fogyasztható. Vegyszert – klórt – csupán a vezetékrendszer tisztítására használunk. A soproni víz valóban keményebb az átlagosnál, ám szándékosan nem avatkozunk közbe, mert ez nem okoz problémát. Még akkor sem, ha ez az üzemeknél vagy a háztartási eszközöknél hátrányos lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szűrővizsgálat

Az Erzsébet-kórház emlőszűrő centruma (Sopron, Győri út 15.) mammográfiás szűrővizsgálatra várja… Tovább olvasom