Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Tisztségek, mandátumok, bizottságok

Kevesebb bizottsággal, ám két alpolgármesterrel alakult meg Kapuváron az új képviselő-testület. A frissen megválasztott városatyák döntöttek a polgármester és az alpolgármesterek tiszteletdíjáról is.
Cserpes Sándor korelnök nyitotta meg a kapuvári képviselő-testület alakuló ülését kedden este. Az ünnepi tanácskozáson műsort adtak a Széchenyi-iskola tanulói és Varga Dóra versmondó. Horváth Gyula, a helyi választási bizottság elnöke tájékoztatója szerint Kapuvár 8885 választópolgárából 4755 lakos ment el szavazni a múlt vasárnap, ez 53,52 százalékos részvételt jelent.

Túljelentkezési rekord

Hámori György polgármester 2177 vokssal szerezte meg a város vezetését. A választási bizottság elnöke bejelentette: a Vállalkozók Pártja a kompenzációs listán szerzett egy mandátumát Kiss János visszalépése után Boross János szerezte meg. Horváth Gyula hozzátette, október elsején a közel nyolcszoros túljelentkezéssel rekordot döntött a képviselő-jelöltek száma Kapuváron.

Gazdaság és turizmus

– Szebb, jobb és boldogabb Kapuvárt szeretnék – kezdte első polgármesteri beszédét a város frissen megválasztott első embere. Hámori György programismertetőjében kiemelt fontosságú célnak nevezte a költségvetés stabilitását, az elindult infrastrukturális fejlesztésekre alapozott gazdaság- és turizmusélénkítést. Hozzátette, a prioritások mellett nem feledkeznek meg a szociális helyzetről és a környezetvédelemről sem. – Álmodoztunk már eleget, itt az ideje ezek megvalósításának – zárta szűzbeszédét az új polgármester.
A városatyák döntöttek a polgármester fizetés nélküli szabadságáról, hiszen Hámori György a Széchenyi-iskola igazgatói székéből került a városházára. A képviselő-testület egyhangú szavazással jóváhagyta a városvezető bruttó ötszázezer forintos illetményét.

Csökkentett struktúra

Hámori György előterjesztésében tárgyalták a szervezeti és működési szabályzat módosítását, melynek legfontosabb eleme a bizottsági struktúra kialakítása. Az előző testület öt bizottságával szemben a következő négy évben három bizottságban dolgoznak a képviselők. Az ügyrendi és kommunikációs bizottság (elnök: Pintér Gábor) mellett egy egészségügyi és oktatási, valamint egy gazdasági bizottság alakul a későbbiekben.
A képviselők titkos szavazással választották meg a két társadalmi megbízatású alpolgármestert: Kóczán Zoltán és Németh Csóka Gábor javadalmazása száznyolcvan-száznyolcvanezer forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harc a mellrák ellen

Egész napos tájékoztató és figyelemfelkeltő rendezvényt tartott a nagyközönség számára a Lánchíd… Tovább olvasom