Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Tisztújítás volt

a soproni MDF-ben

Az országos választmány előírásának megfelelően tisztújító közgyűlést tartott a soproni MDF. Az elnöki posztot Nagy Tamás, az alelnökit dr. Oszvald Ferenc Nándor tölti be.
Tisztújító közgyűlést tartott az MDF soproni szervezete. Az elnöki posztra Nagy Tamást és dr. Oszvald Ferenc Nándort jelölték, végül nagy többséggel az eddigi társelnököt, Nagy Tamást támogatták. Az alelnöki posztra szintén két jelölés érkezett, itt dr. Payer Erzsébet visszalépett dr. Oszvald Ferenc Nándor javára, akinek a tagság ezt követően támogatta alelnökké választását. Az öt elnökségi helyre hat jelölés érkezett, a szavazatok összeszámolását követően végül dr. Payer Erzsébet, Balogh László, Somogyi Miklós, Lakatos Péter és Huszár Gyula kapott bizalmat. A soproni MDF dr. Oszvald Ferenc Nándort és Huszár Gyulát delegálta a megyei választmányba, és javaslatot tett a megyei választmány felé, hogy az országos választmányban Nagy Tamás képviselje a pártot. A tagság döntött a számviteli ellenőr, valamint az etikai biztos személyéről is, előbbi Reischl Ferenc, míg utóbbi Árva István lett.
Nagy Tamás ismertette elképzeléseit: célul tűzte ki a párt soproni szervezetén belüli minőségi személyi bővítést, valamint, hogy a munkabizottságokon keresztül a lehető legszélesebb társadalmi rétegeket bevonja a közgyűlési döntések előkészítésébe. Nagy Tamás elmondta, az MDF országos szinten is tovább erősödik. Az elnök kiemelte, hogy ha sikerül elérni országosan a 15 százalék körüli választási eredményt, akkor Sopronnak MDF-es országgyűlési képviselője is lehet. Dr. Borbély József, a párt korábbi elnöke a meghívás ellenére nem jelent meg a tisztújító közgyűlésen, így elnöki megbízatása már nem érvényes.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menedéket kértek

Százhuszonkét magyar állampolgár kért politikai menedékjogot az elmúlt négy hétben Svédországban,… Tovább olvasom