Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Titkos marad a parkolási pénzek sorsa

Egyelőre nem ismerhetők meg a Centrum Parkoló Rendszer Kft. bevételeivel és kiadásaival kapcsolatos adatok, így döntött másodfokon a Fővárosi Bíróság kedden. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és a Lát-Kép Egyesület a Legfelsőbb Bírósághoz fordul rendkívüli jogorvoslatért.
A TASZ keddi közleményében számol be arról, hogy az általuk képviselt Lát-Kép Egyesület azt szerette volna megtudni többek között, hogy a Centrum Parkoló Rendszernek az elmúlt 5 évben mennyi volt az éves bevétele, milyen személyi kiadásai voltak, illetve kikkel és milyen ellenszolgáltatásért cserébe szerződtek 1 millió forint felett.

A keddi ítéletet hirdető Fővárosi Bíróság értelmezésében ezek a kérdések nem kellően pontosak, ezért a bíróság helyt adott a parkolási cég fellebbezésének. A TASZ érdekesnek, ugyanakkor megdöbbentőnek tartja az elutasításról szóló határozat indoklását: a bíróság szerint az 1 millió forint feletti összegről szóló szerződések körébe tartoznak a 2 és 3 millió forint felettiek is, és így nem azonosítható, hogy pontosan mely szerződésekre gondolt a felperes. A bíróság döntése szerint egyébként sem kötelezhető ilyen jellegű csoportosításra a cég, mert az aránytalan munkateherhet jelentene.

A bíróság a másodfokú ítélet kihirdetésekor kiemelte, hogy ettől függetlenül nem kívánja elvitatni a közvélemény jogát arra, hogy a közérdekű adatokat megismerje. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és a Lát-Kép Egyesület a Legfelsőbb Bírósághoz fordul rendkívüli jogorvoslatért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyílt levélben fordultak a köztársasági elnökhöz

Romák és más magyarországi kisebbségek problémáit vizsgáló kutatók valamint a kisebbségek… Tovább olvasom