Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Tíz év börtönt kapott első fokon az élettársát Szentendrén megfojtó férfi

Tíz év börtönbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön, első fokon azt a férfit, aki a vád szerint tavaly januárban szentendrei otthonukban megfojtotta az élettársát - közölte a törvényszék szóvivője az MTI-vel.
A vádirat szerint a férfi négy-öt évvel ezelőtt ismerkedett meg a későbbi sértettel, és rövid időn belül összeköltöztek Visegrádon, majd 2011-ben Szentendrére költöztek. A nő pénztárosként dolgozott egy áruházban, míg a férfi alkalmi munkákból szerzett némi jövedelmet. A stabil állás hiánya és a nő féltékenykedése miatt gyakran veszekedtek.

2012. január 4-re virradó éjjel a féltékenységből eredő vita odáig fajult, hogy a férfi megrúgta a nőt, majd miután lefeküdtek aludni, fojtogatni kezdte az ágyban. A nő hiába védekezett, a vádlott addig szorította két kézzel a nyakát, amíg a sértett meg nem fulladt.

A törvényszéki szóvivő tájékoztatása szerint a Szegedi Gyöngyvér vezette büntetőtanács az emberölésen kívül erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértés miatt is bűnösnek mondta ki a férfit, és tíz év börtönbüntetésre ítélte.

Az utóbbira vonatkozó tényállás szerint a gyilkosság előtt fél évvel (még Visegrádon) az egyik éjszaka veszekedtek, dulakodtak az élettársak, majd a nő félelmében az alattuk lévő lakásba menekült. Kis idővel később a férfi követte, de kitessékelték a lakásból, mire a vádlott őrjöngeni kezdett, berúgta az ajtót, és kivonszolta az élettársát.

A vádlott a büntetés enyhítéséért fellebbezett, ezért az ítélet nem jogerős - mondta Koszta János.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csütörtökig kiderül, kit melyik középiskolába vettek fel

Idén a nyolcadikosok csaknem 97 százalékát felvették valamely középfokú oktatási intézménybe. Tovább olvasom