Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -4°C | 1°C

Tíz év elteltével vallotta be az emberölést

Tíz év elteltével vallotta be egy 43 éves budapesti férfi, hogy olyan súlyosan bántalmazott Érd külterületén egy általa nem ismert embert, hogy az a helyszínen meghalt - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója kedden.
Papp Péter elmondta: 2000 októberében találtak rá a rendőrök az ismeretlen férfi holttestére. A nyomozás mindeddig nem vezetett eredményre, ennek egyik oka, hogy a férfi kilétére az eltelt 10 évben sem derült fény, eltűnését nem jelentették. Az is lehet, hogy külföldi állampolgárról van szó - tette hozzá a bűnügyi igazgató.

A 43 éves R. Károly két nappal ezelőtt, vasárnap önként bement a XXII. kerületi, budafoki rendőrkapitányságra és közölte, hogy 10 évvel ezelőtt "afférja" volt egy számára ismeretlen személlyel, akivel összeverekedett az Érdet elkerülő 7-es út mellett, épp ott, ahol az esetet követően a holttestet megtalálták.

A bűnügyi igazgató arra a kérdésre, hogy a férfi ennyi idő elteltével miért adhatta fel magát, vállalva a büntetést, azt mondta: a hasonló esetek hátterében általában olyan magánéleti fordulat áll, melynek következtében a bűncselekményt elkövető hirtelen késztetést érez titka megosztására.

A megyei főkapitányság nyomozói őrizetbe vették a férfit, ellenőrzik az általa elmondottakat, majd vélhetően kezdeményezik az előzetes letartóztatását. Az akták, köztük a helyszíni szemle és a boncolási jegyzőkönyv újbóli áttanulmányozása után derülhet ki, hogy halált okozó testi sértésről vagy gyilkosságról van szó, s felmerülnek-e olyan minősítő körülmények, mint az előre kitervelt mód vagy a különös kegyetlenség - közölte Papp Péter.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horror Kőbányán! Meghalt a betonvasba zuhant munkás

Meghalt az a munkás, aki belezuhant két betonvasba hétfőn a Kőbánya-Kispest metróállomásnál zajló építkezésen. Tovább olvasom