Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Tíz nap alatt kétszáz játékos

Kosárlabda

Tegnap tíz napra Amerikába repült Bokor Ákos, a Soproni sÖrdögök férficsapatának ügyvezetője és Sterbenz László, az együttes edzője. A két sportvezető az egyik játékos-

ügynök, Joe Charles meghívására New Yorkba, New Jerseybe és Philadelphiába utazott.


A vendéglátóról, Joe Charlesról tudni kell: az ő ügyfélkörébe tartozik az előző évadban Sopronban szerepelt két amerikai kosaras, Marcus Carr és Calvin Bowman. A hírek szerint a soproni közönség által megkedvelt két tengerentúli légiós is ott lesz majd valamelyik kiválasztótáborban, s a menedzser mellett szintén felajánlották segítségüket a soproniaknak.
A sÖrdögök ügyvezetője a kiutazás előtt érdeklődésünkre elmondta: Carr és Bowman jó ajánlólevél számukra, így bizakodóak, hogy eredménnyel zárul majd a kint tartózkodás.
Bokor Ákos úgy tudja, Bowman mesés francia és görög ajánlatot is visszautasított, még nem tudni, hol is folytatja pályafutását. Az szinte biztos, hogy a sÖrdögökhöz nem tér vissza, hiszen már az elutasított feltételekkel sem tud versenyezni a klub. Carr egyébként szintén nem döntött még a jövőjéről.
A soproni vezetők Amerikában elsősorban a kettes, illetve a négyes poszton bevethető kosarasokat figyelik. E két posztra meghatározó tengerentúli játékost szeretnének szerződtetni. Az irányítói posztra az elképzelések szerint az Európai Unió valamely tagállamából érkezhet kosaras.
Bokor Ákos azt is elárulta, a három különböző helyszínen nagyjából 60–60 kosarast, azaz összesen 180 játékost figyelhetnek majd meg. Optimális esetben közülük kerülhet ki a tavaly újoncként az élvonalban becsülettel helytálló soproni gárda két új játékosa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

K&H-ügy: fejlemények

Tovább olvasom