Délmagyar logó

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -5°C | 1°C

Tízből hét magyar elégedett az életszínvonalával

A magyar felnőttek 69 százaléka volt elégedett az életszínvonalával 2001-ben, míg tíz évvel ezelőtt ez az arány 55 százalék volt – állapította meg felmérésében az osztrák Fessel-GfK Piackutató Intézet.
A felmérést mindegyik országban a 15 éves és idősebb felnőtt lakosságot reprezentáló ezer fő személyes megkérdezésével végezték a Fessel-GfK leányvállalatai a múlt évben. A kutatás nem magának az életszínvonalnak a feltárására, hanem a vele való elégedettség megismerésére irányult.

A felmérés szerint a magyarok, a csehek, a szlovákok, a szlovénok és a jugoszlávok is elsősorban nyaralásra, hétvégi utazásra költenék pénzüket. Magyarországon a második helyen a lakberendezés áll, amit a ruházati cikkek, az élelmiszer és a személygépkocsi követ.

A régióban Szlovéniában legmagasabb az elégedettségi mutató 78 százalékkal. Magyarországhoz hasonlóan Csehszlovákiában is a közvélemény 69 százaléka ítéli meg kedvezően a saját helyzetét. A cseheknél viszonylag nagy, 24 százalékpontos a fejlődés 1991-hez képest.

A többé-kevésbé elégedettek 50 százaléknál nagyobb részt képviselnek Szlovákiában, Horvátországban és Lengyelországban. Az inkább elégedetlenek túlsúlya jellemző Romániában, Oroszországban, Bulgáriában és Ukrajnában.

(MTI)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lesz munkaerő-kölcsönzés

A főváros után az országban Győr-Moson-Sopron megyében a legalacsonyabb a munkanélküliségi ráta. Öt… Tovább olvasom