Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Tizedszer is az egészségünkért

„ Az orvosok nem tudnak csodát tenni, a betegségek megelőzése érdekében mi magunk tehetünk a legtöbbet” – fogalmazott a Csornai Nőegylet elnöke, értékelve az idei egészségnapok tapasztalatait.
Csornán most tartották meg tizedszer az „Egészségnapok” elnevezésű háromnapos rendezvényt. A tapasztalatokról dr. Karczag Margitot, a szervező Csornai Nőegylet elnökét kérdeztük.
– Az, hogy idén sem maradtak el az egészségnapok, büszkeségre adhat okot, hiszen kevés rendezvényt sikerül manapság tíz évig életben tartani – vélekedett dr. Karczag Margit. – A nőegylet kitart az egészséggel kapcsolatos programok szervezése mellett. Már évek óta aktívan részt veszünk a szívünk napja szervezésében is, mert úgy gondoljuk, a családban a nő, az édesanya tudja leginkább befolyásolni a férj, a gyermekek életmódját, táplálkozását, a szabadidő eltöltését, a család véleményét az egészségről. Az valamennyi rendezvényünkön kiderült, hogy az orvosok nem tudnak csodát tenni, a betegségek megelőzése érdekében mi magunk tehetünk legtöbbet.
Dr. Karczag Margit szerint ezúttal a daganatos betegségek – így a bélrendszeri és az emlődaganatok – ellátásának csornai tapasztalatai, valamint a cukorbetegség szerepeltek napirenden. Az érdeklődőkkel dr. Wellner István főorvos, dr. Halaseh Hisham adjunktus és dr. Strényer Ferenc főorvos osztotta meg a fontos tudnivalókat.
– Büszkén hallottuk, hogy Csornán olyan műtéti eljárást honosítottak meg, amellyel nemcsak a megyében, hanem országosan is élen járunk – tette hozzá a nőegylet elnöke. – Ezzel jelentősen javul a daganattal operáltak életminősége. A műtéthez szükséges műszer vásárlásához a nőegylet is hozzájárult gyűjtés szervezésével. A lassan világjárványméreteket öltő cukorbetegségről pedig ismét kiderült, hogy milyen sokat tehetünk a megelőzés, illetve a már kialakult betegség „karbantartása” érdekében. A rendezvénysorozat harmadik napján a szokásos szűrővizsgála-

tok zajlottak, emellett lehetőség volt egészséges termékek megtekintésére, megvásárlására is. A rendezvény – miként korábban – az idén sem jöhetett volna létre támogatóink segítsége nélkül.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várja az euró bevezetését?

Tovább olvasom