Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Tizenegy éves rablót fogtak a rendőrök

Salgótarjánban egy tizenegy éves rablót fogtak el, aki kerékpárjától fosztott meg egy tízéves kisfiút. A rendőrség által már ismert gyerek az életkora miatt nem büntethető - mondta sajtótájékoztatón pénteken a Salgótarjáni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.
Kalmár Zsolt ismertette: egy szolgálaton kívüli rendőr fogta el a gyermekkorú rablót. Fráter Józsefnek, a bűnügyi osztály nyomozójának tűnt fel a drága kerékpárral közlekedő fiú, akit már ismert korábbi, vagyon elleni bűncselekmények miatt - mondta az osztályvezető.

A rendőr kérdésére a gyerek ellentmondó magyarázatokat adott, miközben az ügyeletre beérkezett a bejelentés, hogy a zagyvapálfalvai városrészben egy tízéves fiút lelöktek a biciklijéről, és elvették tőle.

A tizenegy éves fiú több kerékpárt is ellopott; további nyomozásnak kell megállapítania, hogy hányat, és ezek hová kerültek - tette hozzá Kalmár Zsolt.

Mint mondta, a fiú törvényes képviselője "megrökönyödve tapasztalta a tényeket". A rendőrség kezdeményezi a szükséges gyermekvédelmi, gyámhatósági intézkedéseket.

Olvasóink írták

 • 10. Rocko 2010. június 14. 15:38
  „Ha odahaza még a szülei sem haragszanak meg a 11 éves krokodilra /krokó/, milyen felnőtt lesz később? Bele sem merek gondolni. Akire még csak meg sem haragszanak érte, abból a krokodilból ilyen felnőtt lesz. Vajon hogy jutott eszébe a 11 éves krokónak a rablás? Egészen biztos, hogy nem a Minimaxon volt ilyen jelenet. A bűn ugyanúgy bűn marad. A gyermekvédelem meg semmit sem ér.”
 • 9. Rocko 2010. június 13. 14:20
  „Nálunk a kispatkány esetében jogosnak érzem haragomat.”
 • 8. Rocko 2010. június 13. 10:49
  „A 11 éves rabló gyermekkorú, így nem lehet megbüntetni őt. De én viszont nagyon haragszom a 11 éves krokóra, hiába "nem büntethető". Nem büntethető gyermekkorú ugyan a 11 éves krokó, de helytelen, szabálytalan dolgot követett el, ezért most nagyon haragszom rá! Az a legnagyobb baj, hogy még odaza a szülei sem haragszanak rá ezért, mert éppen a szülei küldik őt lopni, annak tudatában, hogy 14 év alatt még nem is büntethő.”
 • 7. nyomdasz63 2010. június 11. 16:45
  „Pénteki humor(?)bomba :
  ...a fiú törvényes képviselője "megrökönyödve tapasztalta a tényeket". ...he-he !
  http://www.youtube.com/watch?v=SMpHAQici9M&feature=related
  Egyébként szeretném felhívni mindenki figyelmét,hogy nyakunkon a nyári szünidő ! Kirajzás lesz !
  Hogy is szól a vagyonvédelmi szlogen?-
  Felhívjuk mindenki figyelmét,hogy fokozottan ügyeljen,és védje értékeit.........!”
 • 6. Rocko 2010. június 11. 16:21
  „"A rendőrség által már ismert gyerek az életkora miatt nem büntethető˝. Gyerekcsíny? Csudákat: ez nem is gyerek, hanem inkább krokodil /Krokó/, aki csinálja a bűncselekményt. Na én már a farkánál fogva úgy megszidnám a 11 éves krokodilt a "Szégyelld magad és nagyon haragszom rád!" süketeléssel, hogy nem igaz. Egy 10 éves ember már felméri a tetteit meg a következményeit, akkor miért nem büntethető? Nincsenek szülei, nincs családja a kis krokónak? Hangsúlyozom: már a farkánál fogva úgy megharagudnék rá, hogy aztán a végén majd gondolkodik azon, hogy megéri-e lopni, csalni, félrevezetni, becsapni másokat, hamisítani és hazudni. Mert igenis felelősséget kellene vállalnia a tetteiért, de amíg a felnőttek úgymond elnézőek, mivel gyermek csinálta meg a bűnöket, addig sajnos itt marad a KÁOSZ!”
 • 5. dodó 2010. június 11. 16:15
  „Egyetlen szóval: c i g á n y !”
 • 4. szilmaril2 2010. június 11. 15:32
  „Esélyegyenlőség, na. Neki is kellett a "binyigli".
  Csak a tulaj nem akarta odaadni.
  De hát tudjuk, hogy nekik mindig minden "jár"!
  A "segily" nem volt elég binyiglire....”
 • 3. Bunghole99 2010. június 11. 14:25
  „csak félelmében rabolt.”
 • 2. KolompárRómeó 2010. június 11. 13:41
  „Meg nem értett kultúra.

  Ami garantálható: ez az állampolgár soha hasznos tagja nem lesz a társadalomnak. Most lehet, hogy fiatalkorúaknak fenntartott intézetbe viszik, ahol a fajtársaival örök életre szóló üzleti kapcsolatba kerül. Együtt fognak késelni, rabolni, lopni. Adót soha nem fog fizetni (max. áfát és jövedékit az elrabolt pénzekből), valamint amikor éppen melegszik az adóforintokból fenntartott börtönben a tv előtt, akkor nagyonis sokba fog kerülni.

  Aztán meg: a színes kultúrájukat továbbörökítendő majd gyártja a fajtáját, akik normális szülői háttér hiányában hasonló kultúrát fognak otthon látni és hasonló életvitelt fognak folytatni.

  Kötél már most? Mindenkinek jobb lenne. De nekünk tuti.”
 • 1. Falcao 2010. június 11. 13:36
  „Kultúra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schmitt Pál lesz az új államfő?

Schmitt Pálnak, az Országgyűlés nemrég kinevezett elnökének van a legnagyobb esélye arra, hogy a… Tovább olvasom