Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Tizenegy évet kapott az újszegedi késelő

Egy késsel halálosan megsebesítette ismerősét az a 28 esztendős szegedi hajléktalan, akit pénteken jogerősen tizenegy év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.
A Szegedi Ítélőtábla szerint a már kétszer büntetett Papp Tibor Imre, aki utolsó szabadságvesztéséből néhány hónappal korábban szabadult, 2006. május 7-én este ismerőseivel - köztük a későbbi sértettel - italozott Újszegeden egy padnál. A férfi társaival közölte, hogy abban a lakásban, ahol elmondása szerint akkor lakott, van egy tévékészülék, amit el kellene onnan hozni, mivel el akarja adni.

A vádlott, a sértett és annak élettársa el is mentek a megjelölt helyre, és kihozták a lakásból a tévét. Amikor az udvarra értek, a kutya ugatására felfigyelt a szomszéd, aki kilépve lakásából felszólította a társaságot, hogy amíg a lakás tulajdonosával nem tisztázzák a tévé tulajdonjogát, a készüléket nem vihetik sehova. Szóváltás alakult ki, de végül a vádlott és társai az udvaron hagyták a tévét. Mielőtt kiléptek az udvarról, a vádlott egy kést vett elő, és azzal hadonászott.

A társaság elindult vissza a padhoz. Ekkor a vádlott a sértettel kiabálni kezdett, majd a kezében lévő késsel kétszer megvágta, illetve egyszer megszúrta áldozata nyakát. A sértetthez élettársa megpróbált segítséget hívni, a férfi azonban néhány perc múlva elvérzett, és meghalt. A vádlottat a cselekmény elkövetése után egy közeli vendéglőben fogta el a rendőrség.

A vádlott a tárgyaláson jogos védelemre hivatkozott, illetve erős felindulással indokolta tettét. A bíróság emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek Papp Tibor Imrét, s ezért, mint többszörös visszaesőt, jogerősen 11 év fegyházra ítélte, egyben elrendelte a vádlott kényszergyógykezelését is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jégtánc az élete Regőczy Krisztinának

Regőczy Krisztina az ország és a világ egyik első számú jégkorcsolyázója, profi sportpályafutása… Tovább olvasom