Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Tizenéves diákok terrorizálták társaikat

Elítélte a bíróság azokat a szakképző iskolás diákokat, akik rettegésben tartották társaikat - írja a Népszabadság szombati számában.
A Székesfehérvári Városi Bíróság pénteken első fokon egy év tíz hónapi fogházbüntetéstől próbára bocsátásig terjedő büntetéseket szabott ki arra a hat 16-17 éves tanulóra, akik tavaly ősszel a fehérvári Szent István Szakképző Iskolában terrorizálták társaikat. Az elítélt diákok az iskola speciális felzárkóztató osztályaiban tanultak.

A bíróság húsz különböző bűncselekmény - zsarolás, rablás, lopás, garázdaság, kényszerítés - elkövetését látta bizonyítottnak mintegy kéttucatnyi sértettel szemben. Az elítélt diákok a szünetekben csoportokba verődve vadásztak áldozataikra, akiktől a leggyakrabban pénzt követeltek. Ha valaki megpróbált ellenállni, veréssel fenyegették meg, ha ezzel nem értek célt, valóban jött a testi fenyítés.

Két vádlottal szemben az ítélet jogerős, négy elkövető esetében az ügyész három nap gondolkodási időt kért - írja a lap.

Olvasóink írták

 • 3. bánki 2011. december 03. 12:43
  „"Itt elnézőbbnek kell lenni a diákokkal, itt nem fognak hátratett kézzel ülni a padokban, alkalmazkodnunk kell a gyerekekhez. Ezek a gyerekek nem bírják a hagyományos órákat, van, hogy elkezdenek ordibálni" - mondta az [origo]-nak Miklós Gábor, az intézmény nevelési feladatokért felelős vezetője.

  A diákok közül sokan meglehetősen vulgáris szavakat használnak a tanáraik társaságában is. Miklós szerint a középiskolába nagyon sokan érkeznek óriási szociális hátránnyal, amikor elkezdik a középiskolai tanulmányaikat, már rajtuk van a bélyeg. "Ez egyrészt egy kényelmes pozíció, mert minimális megaláztatás mellett nem kell teljesíteni, másrészt viszont frusztráltságot okoz: ha nem leszek jó tanuló, akkor beszólok az órán"

  http://www.origo.hu/itthon/20101208-rendori-vedelmet-kapott-a-szekesfehervari-szent-istvan-szakkepzo-iskola-riport.html

  Nem kimondottan jobboldali portál !”
 • 2. klj-54 2011. december 03. 09:04
  „Amíg kő kémény végrehajtandó - azaz leülendő és nem felfüggesztett! - börtön nem lesz kiróva addig nincs visszatartó erő!”
 • 1. Domonics 2011. december 03. 08:03
  „K.Aladár? R. Herkules? Vajonkik?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így tud energiát megtakarítani a fűtési szezonban!

Az EDF Démász arra hívja fel a figyelmet, hogy hidegben is lehet a fűtéssel energiát és költséget… Tovább olvasom