Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Tizenharmadjára sikerül-e Mexikónak?

Azon válogatottak közül, amelyek 12 alkalomnál többször vettek részt a vb-n, Mexikó az egyetlen világbajnoki cím nélküli.
A mexikói támadó, Francisco Fonseca
A 2006-os németországi világbajnokságon Mexikó válogatottja 13 alkalommal vesz részt a VB döntő körében. Ennél több részvétellel csak Brazília (17 alkalom), Németország (15 alkalom), Olaszország (15 alkalom), Argentína (13 alkalom) rendelkezik. E csapatok közös vonása, hogy valamennyien nyertek már világbajnoki címet.

A világbajnoki statisztikákban Mexikó válogatottja az egymást követő, kapott gól nélküli mérkőzések tekintetében tűnik még ki: 1966 és 1970 között a mexikói válogatott 4 mérkőzésen keresztül nem kapott gólt. Ennél több gól nélküli mérkőzéssel csak az olasz válogatott büszkélkedhet: 1990-ben 5 meccsen át nem kapott gólt.

A VB-részvételek számához hasonló a sorrend a VB-ken lőtt összesített gólok tekintetében. Brazília 191 góllal vezet, majd Németország (176 gól), Olaszország (110 gól) és Argentína (102 gól) következik.

A németországi világbajnokságon Franciaország és Anglia rendelkezik még egy-egy győzelemmel, míg Spanyolország Mexikóhoz hasonlóan még mindig vár az első győzelemre.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Patkányokra vadászott - eltalált egy nőt

Könnyű sérülést szenvedett az a huszonnyolc éves nyírbélteki nő, akit egy légpuska-lövedék talált… Tovább olvasom