Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Tizenhat intézmény verseng

a még elosztható kórházi ágyakért

A még elosztható 119 kórházi ágy sorsáról tárgyaltak tegnap a Regionális Egyeztető Tanács szombathelyi ülésén. A tanácskozás következő fordulóját kedden Kapuváron tartják meg.
A Regionális Egészségügyi Tanács (RET) tegnap Szombathelyen tartott egyeztető üléséről dr. Vermes Tamás, a mosonmagyaróvári Karolina Kórház megbízott igazgatója elmondta: az összejövetel kiemelt témája annak a 119, még elosztható ágynak a sorsa volt, amelyért tizenhat intézmény verseng egymással.
A megbeszélésen először a döntés meghozatalához szükséges legfőbb szempontokat határozták meg. Ilyenek voltak többek között az ágykihasználtság, a területen kívüli feladatok sora, az építészeti adottságok, új beruházási, korszerűsítési elképzelések, a minimálfeltételeknek való megfelelés, illetve egy adott Kórház elhelyezkedése. Ezután a konkrét igények megfogalmazása következett, a számokról azonban az igazgató egyelőre nem tudott még mit közölni.
A napirendek sorában felmerült a RET jövőbeni működésének kérdése is, melynek kapcsán valószínűleg alapszabály-módosításra lesz szükség. Az ágyszámok ügyében január 16-én, kedden Kapuváron tartják a következő fordulót, a tanács ajánlatát pedig január 26-án Hévízen öntik végleges formába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második alkalommal indul a Budapest–Bamako-rali

Második alkalommal rendezik meg a Budapest–Bamako-ralit. A „fapados Dakarnak” is… Tovább olvasom