Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Tizennégy nagykövetet hívnak haza

A Népszabadság szerdai számában megjelentekkel ellentétben elsősorban nem olyan nagyköveteket hív haza a Külügyminisztérium, akiknek még évek vannak hátra megbízatásuk lejártáig - írja külügyi forrásokra hivatkozva a pénteki Magyar Nemzet.
A lap információja szerint összesen 14 nagykövetet rendelnek haza augusztus 31-i hatállyal, többségük olyan kiküldetésben lévő diplomata, akinek már lejárt a küldetése, vagy már négy évnél több időt töltött külföldi szolgálatban.

A Magyar Nemzetet arról tájékoztatták, hogy a Külügyminisztérium hazahívja Rónay Árpád libanoni, Hajgató József algériai, Gilyán György moszkvai, Czakó Borbála londoni, Csillik Róbert nigériai, Pólyi Csaba brazíliavárosi, Varga Imre belgrádi, Imecs Zoltán pristinai,, Balogh András bangkoki és Mohácsi István rigai nagykövetet. Emellett hazahívják Banai Károly bécsi ENSZ-nagykövetet, illetve Szabó Béla csíkszeredai és Kovács József müncheni főkonzult. Lejár továbbá a brüsszeli állandó magyar küldöttség kül- és biztonságpolitikai nagykövetének megbízatása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétmilliárd forint adóhiány kellett az elsőséghez

Az adótartozásokat tartalmazó legfrissebb APEH-lista szerint "első helyen" a 2,1 milliárd forint… Tovább olvasom