Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Tizennyolc ország makettezői találkoztak

Hazánk mellett tizenhét ország közel ezer makettezőjének alkotásait mutatták be hétvégén a mosonmagyaróvári egyetemi karon az idén tizedik, jubileumi alkalommal megrendezett nemzetközi makettkiállításon és -versenyen.
Pontosan egy évtizeddel ezelőtt rendezett először kiállítást és versenyt a Mosonmagyaróvári Makettező Klub a Lajta-parti városban, ám akkor még csupán a szűkebb régióból érkeztek kiállítók és mindössze néhány tucat alkotást mutattak be. Az elmúlt tíz év alatt az egyesület fokozatosan építette kapcsolatait, melyek segítségével a hétvégén megrendezett tizedik jubileumi kiállításra már hazánk mellett tizenhét országból érkeztek makettezők több mint kétezer-ötszáz alkotással.
A rendezvényre a hazai makettezőkön kívül angol, dán, svájci, holland, olasz, osztrák, szlovén, horvát, szerb, román, ukrán, szlovák, cseh, lengyel, német, francia, sőt, még japán alkotók is eljöttek és bemutatták munkájukat.
A negyvenhét különféle kategóriából idén is a repülőgépek, illetve a harci járművek voltak a legnépszerűbbek, hiszen több száz darabbal neveztek ezekbe a kategóriákba. Ám ezúttal sem maradtak el a különféle autók, kamionok és hajók élethű, kicsinyített másai sem.
Az alkotások közt kuriózumnak számított az a néhány

nagyobb méretű harcijármű-modell, melyet alkotója

az utolsó alkatrészig saját kezűleg készített.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lomtalanítás

Dunasziget. A községben holnap reggel 7 órától lomtalanítás lesz. A szervezők arra kérik a lakókat,… Tovább olvasom